Egy év alatt 4 ezer kört teljesített a Hyundai tesztcentruma a Nürburgringen


A Hyundai Motor most ünnepelte a Nürburgringen felállított tesztcentrumának első éves születésnapját.

A Hyundai 2013 őszén nyitotta meg a németországi Nürburgring mellett található tesztközpontját, ahol az elmúlt egy év során több mint 20 modell négyezer körnél is többet tett meg, amellyel a létesítmény hatalmas mértékben járult hozzá a jövő Hyundai modelljeinek minőségéhez és teljesítőképességéhez.


A Hyundai „Gyorsított Tartóssági Teszt” programja egy átlagos jármű teljes életciklusát képes szimulálni mindössze négy-hat hét leforgása alatt, amelyen belül hetente 110 kört teljesít az autó az igen kemény pályán. Hat professzionális pilóta ismétlődően igyekszik az autók határait elérni a 20,8 kilométeres tesztpályán, miközben számos kulcsfontosságú paramétert mérnek, pl. a kezelhetőség és a felfüggesztés terén. Összességében az elmúlt évben végzett intenzív tesztelés a normál utcai használatban mintegy 1,4 millió kilométernek felel meg.     


„Az új Nürburgring tesztközpont befektetése máris értékes visszajelzéseket jelent számunkra” – mondta Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Ezen a kemény pályán minden egyes kör segíti autóink minőségének és a teljesítményének javítását, amelyből végső soron vevőink profitálnak. A létesítmény fontos része infrastruktúránknak, amely kulcsfontosságú autóink és márkánk európai fejlesztésében.”


A Nürburgringen begyűjtött teszteredményeket a cég megosztja a Hyundai világszintű fejlesztőrészlegeivel, köztük a koreai, globális Namyang fejlesztőközponttal is, valamint a rüsselsheimi európai fejlesztő részleggel is.


A tavaly szeptemberben hivatalosan megnyitott Nürburgring létesítményt 6,6 millió eurós befektetéssel hozta létre a Hyundai. A 3 600 négyzetméteres épület helyét úgy választották ki, hogy az közvetlen kihajtást biztosítson a „Zöld Pokol”-ként is elhíresült versenypályára, amelyet a világ legkeményebb pályái között tartanak számon.

Forrás: hyundaipressoffice.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei