A Rekordok Könyvébe került a Hyundai árnyjátéka


A Hyundai „Árnyékművészet” fényjátéka a világ legnagyobb árnyékvetítéseként bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

A gigantikus városi árnyjátékot a 2014-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság ideje alatt készítették Brazíliában azért, hogy ezzel is tisztelegjenek a focirajongók előtt. 

A HB20 miniautókból összeálló vetítés során egy focista árnyképe rajzolódott ki egy hatalmas házfalon, amelynek hossza elérte a 15,7 métert, szélessége pedig a 8,09 métert. A kisautók százaiból összeállított formát Sao Paulo egyik központi részén, Itaim Bibiben álló házfalra vetítették, ahol az autók összefüggő árnyéka az éjszaka során azt a hatást keltette, mintha egy focista játszana a labdával.     


A Brazília híres képzőművészével, Eduardo Srurral közösen elkészített alkotás kidolgozása több mint három hónapig tartott, mivel számtalan olyan tényezőt kellett gondosan tanulmányozni és tesztelni, mint a kisautók optimális mérete, a kreáció elhelyezése, fények típusa, anyaga, stb. A formák véglegesítéséhez több 3D szimulációt is végeztek. A kész anyagot később egy helyi intézetnek adományozva a Hyundai a focit támogatja.   

A nemzetközi labdarúgás sikeres támogatása által a Hyundai Motor jelentősen növelte a márka ismertségét és javította márkaképét. Amióta a Hyundai Motor 1999-ben a FIFA partnereként a 2002-es Japán-Koreai közös rendezésű FIFA Labdarúgó-világbajnokság támogatójává vált, a vállalat hivatalos partnerként sikeresen szolgálta a 2002-es, 2006-os, 2010-es FIFA világkupákat, amelyek mellett más FIFA eseményeken is részt vett. 2010-ben a vállalat kiterjesztette a FIFÁ-val megkötött stratégiai együttműködést a 2018-as és a 2022-es FIFA világbajnokságokra is.


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei