Hollandiába is megérkezett az első üzemanyagcellás Hyundai


A Hyundai Motor Europe szeptember végén leszállította az első ix35 Fuel Cell modellt a hollandiai Deventer városának.

Az autó a holland Energiaügyi Minisztérium tulajdona, ám azt Deventer városának önkormányzata használja majd. Elsőként így a város polgármestere, Anries Heidema ülhetett a vadonatúj Hyundai ix35 Fuel Cell volánja mögé. A minisztérium az átadással tovább szeretné népszerűsíteni a hidrogén üzemanyagot, hiszen szeptember elején Rotterdamban megnyitották az első hidrogénkutat.

Annak érdekében, hogy a hidrogénnel üzemelő autók elterjedhessenek, még több töltőállomás szükséges. A holland kormányzat ezért az elkövetkező években közel 700 ilyen létesítmény építését tervezi.  


A Hyundai a világon elsőként kínálja sorozatban gyártott üzemanyagcellás autóját, az ix35 Fuel Cell modellt, amelyet éppen két éve, a Párizsi Autószalonon mutattak be a világnak. Az autó nagyjából három perc alatt teletankolható hidrogénnel, amelyből az autó saját "erőműve" nyeri ki az elektromos energiát, így meghajtva a fedélzetén lévő 136 lóerős elektromotort. Az autó hatótávja meghaladja az 500 kilométert, a működés egyetlen mellékterméke pedig vízpára. 

Forrás: nu.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei