Október végén döntenek a Hyundai Motorsport 2015-ös versenyzőiről


Thierry Neuville szerződése szerint 2015-ben is a Hyundai színeiben indul a WRC jövő évi futamain, ám arról, hogy kik ülnek majd a másik i20 WRC-be, arról még nem született döntés.   
A Hyundai 2014 elején az i20 WRC változatával visszatért a Rali-világbajnokságba, ahol Thierry Neuville első számú pilótaként minden futamon részt vesz. A második WRC autón azonban több versenyző osztozik a szezon folyamán. Vajon hogyan fog kinézni jövőre a németországi Alzenau városában működő WRC csapat felállása? 


„Ebben az idényben különböző dolgokat is ki kellett próbálnunk. Ez tanulóév volt számunkra” – mondta Michel Nandan csapatfőnök a WRC Live Rádió műsorában, majd hozzátette: „A versenyautó fejlesztése szempontjából jót tett, hogy különböző versenyzőket ültettünk a volán mögé. Jövőre már jobban koncentrálunk majd a világbajnokságra, ami annyit tesz, hogy valószínűleg két vagy három versenyzőt indítunk a futamokon.”  


Neuville, aki a Német-ralin megszerezte a Hyundai Motorsport első győzelmét, 2015-ben is a csapat első számú pilótája marad és minden ralin indul majd. Ami a második i20 WRC csapatát illeti, Nandan szerint „erről még nincs döntés”. Egy dolgot viszont elárult a csapatfőnök: „A versenyzők, akiket jövőre bevetünk, már most is a Hyundai színeiben versenyeznek.” Ez azt jelentheti, hogy 2015-ben is Dani Sordo, Juho Hänninen, Hayden Paddon, Chris Atkinson és Bryan Bouffier neve kerülhet szóba. 


Fentiek közül leginkább az új-zélandi Paddon az, akit jelentős teljesítménye miatt a leginkább ígéretes és akit dicsér a csapatfőnök. „Hayden nagyon jól teljesít. Jelentős előrelépéseket tesz és alig követ el hibát. Mindent pontosan, lépésről lépésre csinál. Csak így lehet egy pilóta még jobb. Ausztráliában valóban erős volt menet közben és legjobb Hyundai pilótaként ért célba. Itt azért muszáj megemlíteni, hogy Thierryt problémák hátráltatták, de ennek ellenére Hayden valóban jól odatette magát.”  

„Ha minden a tervek szerint alakul, a hónap végén már többet tudunk” – mondja Nandan arról, hogy Neuville mellett kik azok, akik a 2015-ös WRC szezonban csapattársai lesznek. 

Forrás: motorsport-total.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei