Két Hyundai is verseng az Év Autója címért Amerikában


Az Észak-Amerika Év Autója díj szervezői közzétették az idei jelölteket, a márkák között pedig egyedüliként a Hyundainak van két esélyes modellje.

Amerika egyik legrangosabb autóipari díja az Észak-Amerika Év Autója elismerés, amelynek szervezőbizottsága nyilvánosságra hozta azon tíz modellt, amelyek közül a szakavatott zsűri kiválasztja majd a győztest. Az idei listán az autógyártók között egyedül a Hyundainak szerepel két modellje: a vadonatúj Genesis és a szintén vadonatúj Sonata.  


„Egy olyan világban, amely tele van jobbnál jobb autókkal, nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni a kimagasló teljesítményeket. A Hyundai erre a legjobb példa” – mondta Tony Swan, az Észak-Amerika Év Autója zsűritagja. „2009-ben a Hyundai a Genesis modellel először próbálkozott az új Genesisszel és begyűjtötte az Észak-Amerika Év Autója címet. 2011-ben a Hyundai Sonata döntős volt, míg 2012-ben a Hyundai Elantra ismét elnyerte a rangos címet. Idén pedig két Hyundai – a Genesis és a Sonata, 2015-re mindkettő új köntösben –szerepel abban a tíz Év Autója középdöntőben, amit 29 autóból választottunk ki. Ez nem is rossz egy olyan vállalattól, amely nem is létezett 1967-ig.”

A lista még idén három döntősre szűkül majd, a 2015-ös Észak-Amerika Év Autója díj nyertesét pedig a Detroiti Autószalonon jelentik be jövő év januárjában.  


„Ez két remek termékünk részére is hatalmas elismerés, amely egyben csapatmunkánk kiváló teljesítménye” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnök-vezérigazgatója. „Formatervező csapatunk, a gyártóüzem, a szervizmérnökök és a terméktervezési részleg voltak felelősek ezen modellek kifejlesztéséért és bevezetéséért, amelyekre már elmondhatjuk, hogy a legjobb idén bevezetett termékeink. A verseny persze kemény, így tudjuk, hogy még sok tennivalónk van.”   

A Hyundai kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt évek versenyeiben, hiszen 2012-ben az Elantra, míg 2009-ben a Genesis nyerte el az elismerést, miközben a másodikként végzett 2011-ben. a mostani viszont az első olyan alkalom, hogy két Hyundai modell egyszerre, ugyanabban az évben indul a kitüntetésért.


Íme a teljes lista ábécé sorrendben:

  1. Acura TLX
  2. Audi A3
  3. Chrysler 200
  4. Ford Mustang
  5. Honda Fit
  6. Hyundai Genesis
  7. Hyundai Sonata
  8. Mercedes-Benz C-Class
  9. Toyota Camry
  10. Volkswagen Golf/GTI

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei