A Toca Marketing Group is átalakítja a Hyundai luxusautóját


A chicagói székhelyű formatervező és átalakító vállalat, a Toca Marketing Group bejelentette, hogy a saját készítésű, átalakított Hyundai Genesist mutat be az idei SEMA Tuningshow alkalmából.

A TMG legújabb kreációjának megalkotásakor a tervezők célja az volt, hogy a Genesis továbbfokozott teljesítményével és luxusszínvonalával új mércét teremtsen és az innováció által a tökéletesség érzetét keltse.        

A Toca a hangsúlyt finom részletekre helyezve úgy tervezte és alakította ki az autót, hogy az összehasonlíthatóvá váljék az iparágban mérceként tekintett német szuperautókhoz is. az ún. „Acélfőnix” a Hyundai 5,0 literes V8-as motorját használja alapként, ám a mérnökök egy teljesen egyedi Garrett kettős turbófeltöltővel látták el az autót, amelyhez egy ARK Performance kipufogórendszert illesztettek, így a Genesis teljesítménye 600 lóerőre emelkedett.


A TMG mérnökei a motor mellett egy digitálisan szabályozható AirRex felfüggesztési rendszerrel mélyebbre ültették az autót, a 21 collos COR-3 alufelniken Toyo abroncsok feszítenek, mögöttük pedig a Neo Motorsport által gyártott féknyergek biztosítják a megfelelő fékerőt.      

„Az ’Acélfőnix’ elnevezés már akkor eszembe jutott, amikor megláttam a vadonatúj Genesist” – mondja John Toca, a Toca Marketing Group alapítója és tulajdonosa. „Az autóépítés legfontosabb része a luxus fokozása, miközben ezzel párhuzamosan növeltük a teljesítményszintet is. Habár nem arra ment ki a dolog, hogy extrém szintre húzzuk fel a teljesítményt, az egyedi turbófeltöltésnek köszönhetően további 180 lóerőt sikerült kinyernünk a gyári motorblokkból. Így akár vezetik az autót, kényelmesen elhelyezkednek az utasülésen, a hátsó üléseken, vagy kívülről csodálják az autót, ez a Genesis garantáltan mosolyt csal az arcokra.”

A belső tér is egyedi kezelést kapott: különleges fekete bőrüléseihez fehér varrás ad kontrasztot, az élményt pedig szénszálas betétek mellett a Rockford Fosgate hangrendszer adja meg. A külsőt a BASF-M metálacél színű festékével fényezték, amelyre a Toca egyedi matt kiegészítői kerültek.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei