A Hyundai Motorsport Franciaországban is teljesítette háromautós küldetését


A Hyundai Shell World Rally Team kitűzött céljait elérve mindhárom i20 WRC versenyautója a top tízben teljesítette az idei év 11. futamát, a Francia-ralit.  

Az WRC mezőnyében eltöltött első évében a csapat arra törekedett, hogy annyi tapasztalatot gyűjtsön, amennyit csak lehet és ennek során minden egyes versenyen fejlessze a Hyundai i20 WRC teljesítményét. Az elmúlt hétvégén megrendezett rali lehetőséget adott a csapat számára megismerni a francia aszfaltviszonyokat versenykörülmények között, mindhárom pilóta fejlődésről számolhatott be az esemény során.   


Dani Sordo az egész hétvége során nagy küzdelmet folytatott a negyedik helyezésért, a vasárnapi utolsó négy szakaszon pedig az ötödik helyen versenyzett. Ennek ellenére a Robert Kubicával lezajlott drámai események miatt Sordo ismét a negyedik helyre lépett fel, amellyel az augusztusi Német-rali után immár második alkalommal végzett az első ötben.    


„Rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtam a hétvége során” – mondja Sordo. „Alapjában véve ez egy problémamentes verseny volt és folyamatosan tudtuk fejleszteni az autót ezalatt a három nap alatt. Élveztem a negyedik helyért folytatott küzdelmet, de nem úgy akartunk célba érni, hogy közben Kubica az utolsó szakaszon kiessen. Ezen a nehéz ralin jó eredmény a negyedik helyezés és sokat tanultunk az autóval kapcsolatban is. A csapat nagyon professzionálisan dolgozott és úgy gondolom, elégedettek lehetünk az eredményeinkkel.”   


Thierry Neuville az első nap eltört turbó miatti visszaesése után nagyon sokat küzdött a felkapaszkodásért. A belga pilóta megmutatta elszántságát és kifinomult érzékeit, amellyel a szombat szakaszok végére már a top tízben volt, a vasárnap reggeli szakaszokon kilencedikként szerepelt, míg a célba már a nyolcadikként futott be.


„Nagyon kemény volt felzárkózni a pénteki visszaesésünk után, de nagyon nyomtuk és úgy vélem, elégedettek lehetünk” – mondja Neuville. „A csapat számára nagyon fontos, hogy rengeteg fejlesztést követően mindhárom autónk célba ért, személyesen pedig úgy érzem, a maximumot hoztam ki magamból. Az utolsó reggel néhány szakaszával, jó időeredményeivel igazán jól kezdődött. Persze szerettünk volna jobb helyezést elérni, de a csapat fantasztikus munkát végzett azzal, hogy lehetővé tette a rali befejezését és közben fejlesztette autóinkat.”


A francia Bryan Bouffiernek ez volt a második ralija, ahol a Hyundai Shell WRT színeiben versenyezhetett és hazai versenyén a lehető legtöbbet kihozta azért, hogy az első tízben végezzen.


„Nagyon élveztem, hogy a részt vehettem a Francia-ralin, a hazai pályámon, ahol sok támogatást kaptam a helyi szurkolóktól is.” – mondja Sordo. „A vasárnapot egy kicsit lazábbra vettük azért, hogy mindhárom autó célba érjen és nagyon élveztük a szakaszokat. Nagyon jó eredmény a legjobb tízben végezni, tekintettel arra, mennyire trükkösek volt ez a hétvége. Próbáltuk a legjobb formánkat hozni, a csapat pedig jó munkát végzett azzal, hogy segített minél jobban érezni az autó viselkedését. Persze van még lehetőség további fejlődésre, de tanulni és fejlődni akartunk – amit meg is tettünk.”    


A Francia-rali a Hyundai Shell WRT csapat számára annak teljes működésének tesztelésére adott lehetőséget a hétvége során, amelyben a csapat kiválóan helytállt. Az újabb háromautós célba érkezés értékes adataival és információival felbecsülhetetlen lesz a csapat további fejlődéséhez.  


„Elégedett vagyok mindhárom csapattal, akik a top tízben értek célba” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „A háromautós célba érés mindig az első számú feladatunk. Kétségtelen, hogy ez a rali nagyon kemény volt, amelyhez a három nap alatt hozzá kellett igazítanunk a Hyundai i20 WRC-t. A csapat pedig kivételesen jól kezelte a helyzetet. Dani szilárd teljesítményt nyújtott és remek negyedik helyezést ért el. Izgalmas küzdelem volt, így nagyon sajnáljuk Kubica kiesését az utolsó szakaszon. Thierry pénteki problémája megakadályozta, hogy feljebb végezzen a ranglistán, de erős fellendülésével végül nyolcadikként végzett. Bryan pedig megmutatta elkötelezettségét és jó volt látni, ahogyan hazai versenyét a kilencedik helyen teljesítette. Nagyon sokat tanultunk ezen a hétvégén, amit az idei évad további két versenyén javunkra fordítjuk majd.”


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei