Új sportkocsit tervez a Hyundai


A koreai autógyártó szerint van érdeklődés Európában a sportautók iránt, így a Hyundai új „N” divíziója lehetőségeket teremthet erre a márkán belül.

A Hyundai egy kis sportkocsi bevezetésén gondolkodik. Erről Allan Rushforth, a Hyundai Motor Europe leköszönő elnöke beszélt még távozása előtt a az angol Autcar magazinnak. Rushforth azt is elmondta, a márkán belül megkezdődtek a viták egy lehetséges jövőbeli sportmodellről, amelyet szinte mindenki támogat.


Amennyiben az autó valóban sorozatgyártásra kerülne, az semmiképpen nem jelentené a Coupé modell feltámasztását. Rushforth szerint ugyanis a hasonló modellek sikerét nehéz fenntartani.

„Az ilyen autók, mint mondjuk az Audi TT hatalmas érdeklődést keltenek akkor, amikor újak, de hamar ki is fulladnak a lehetőségek” – mondja. „Ezen felül a demográfia is fontos szempont. A régi Coupé vásárlóköre már nem akar ilyen autót venni.”


Az új sportautó – ha lesz – globális modellként jelenik meg majd a kínálatban. A Hyundai WRC ambíciói remek alapot teremtenek a sportautónak, a tervezett „N” márkadivízió pedig lehetőségeket adhat az új modelleknek.  

Az új sportkocsi formavilágához remek inspirációt nyújthat az a PassoCorto koncepció, amely az idei Genfi Autószalonon mutatkozott be. A torinói IED formatervező iskola által tervezett és egy 262 lóerős, kettős feltöltésű 1,6 literes motorral szerelt PassoCorto akkor csupán formai tanulmányként került kiállításra.   


Rushforth azt is megerősítette, hogy a 2017-ig tartó modellprogram keretei között két éven belül egy kisterepjáró is megjelenhet a gyártó kínálatában.  

Forrás: autocar.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei