Kilencmillió autót adott el a Hyundai Kínában


Csupán nyolc hónappal azután, hogy idén februárban a Hyundai csoport eladta nyolcmilliomodik autóját Kínában, a vállalatcsoport értékesítési eredményei átlépték a kilencmilliós darabszámot is.

A Hyundai csoport bejelentette, hogy szeptember végén két kínai leányvállalata, a Beijing Hyundai és a Dongfeng Yueda Kia 5,92 és 3,08 millió autót értékesített Kínában, amellyel összesített eredményük meghaladta a 9 milliós darabszámot.


Az idei év első kilenc hónapjában a vállalat 1,27 millió autót értékesített a hatalmas piaccal rendelkező Kínában, amely majdnem 10 százalékkal magasabb a tavaly ugyanebben az időszakban elért eredményüknél. A termékek közül a Hyundai Elantra Langdong és a Kia K3 modellje volt a legnépszerűbb, előbbi 179 139, utóbbi 126 331 darabos értékesítési eredményével.


A Hyundai a jövőben még intenzívebben kíván jelen lenni a piacon, amelynek keretében már kapható az országban az ix25 kisterepjáró, míg a legújabb Sonata jövő év elejétől lesz elérhető Kínában. Az ix25 a Mingtu után immár a második olyan modell, amelyet kifejezetten a kínai vásárlók igényei szerint alakítottak ki és amellyel a vállalat még nagyobb részt kíván szerezni Kína gyorsan növekvő kisterepjáró-piacán. A Kia pedig nemrég mutatta be a középkategóriás K4 modellt, amely újabb sikeres tagja lehet a Kia kínai K-sorozatának.

Forrás: english.chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei