Évek óta először állt meg az import luxusautók növekedése Koreában


Megtorpanni látszik a 40 millió wonnál (kb. 9,3 mFt) nagyobb értékű importált luxusautók piaci térhódítása Dél-Koreában, miközben a koreai luxusautók aránya négy év után először ismét elérte a 30 százalékot.

A Koreai Autógyártók Szövetsége (KAMA) és a Koreai Autóimportőrök és –értékesítők Szövetsége (KAIDA) adatai szerint a koreai autógyártók 47 119 limuzint és hobbiterepjárót értékesítettek az idei év első nyolc hónapjában, amellyel rekordszintre, 32,9 százalékra emelték piaci részarányukat. A koreaiak részesedése a luxusautó-szegmensben 2010 és 2011 között 51,16 százalékról 44,47 százalékra csökkent, majd 2013-ban drasztikusan visszaesett 28, 58 százalékra.  


Eközben a Mercedes-Benz, a BMW, az Audi és a Volkswagen által uralt importmodellek ugyanebben a szegmensben egyre inkább teret nyertek. Az említett márkák Koreában értékesített modelljeinek 74,5 százaléka a 40 millió won feletti árkategóriában helyezkedik el.


A koreai autógyártók iránti javuló kereslet leginkább a tavaly november óta kapható új Hyundai Genesis modellnek köszönhető, amelynek értékesítési volumene elérte a 25 543 darabot az év első nyolc hónapjában, amely kétszerese a tavalyi év ugyanezen időszakának értékesítési eredményének. Tavaly ugyanis mindössze 12.147 vásárló választotta január és augusztus között a Hyundai előző generációs Genesis luxusmodelljét.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei