Koreában már rendelhető a Hyundai új luxuslimuzinja


A Hyundai ismételten felveszi a versenyt a hazai piacára özönlő külföldi prémiumgyártókkal, amelynek legújabb képviselőjére, az Aslanra már fogadják az előrendeléseket.

A Hyundai még a májusban Dél-Koreában megrendezett Busan Autószalonon mutatta meg először új luxusautójának külső formatervét. Az ott bemutatott „AG” kódnévre hallgató autót akkor még koncepcióként prezentálták, ám már akkor tudni lehetett, hogy az autó ugyanebben a formában kerül majd gyártásra, amennyiben a visszajelzések pozitívak lesznek.


Úgy tűnik, a visszajelzések valóban pozitívak lehettek, ugyanis a Hyundai Motor nemrég bejelentette, hogy az új modell Aslan névre hallgat majd, amely törökül oroszlánt jelent. Most viszont már az előrendeléseket is fogadja a cég, hiszen az is kiderült, hogy az Aslan október végétől már elérhető lesz a Hyundai koreai értékesítési hálózatában.

Az új prémiummodell a márka Grandeur és Genesis modelljei közé ékelődik be a palettán, amellyel a 40-es és 50-es éveikben járó tehetős ügyfeleket célozza meg a Hyundai. Az autógyártó új modelljétől azt reméli, sikerül visszacsábítani azokat az ügyfeleket, akik az utóbbi időben elfordultak a márkától és inkább a német konkurensek, így a BMW 5-ös sorozatát, a Mercedes-Benz E-osztályt és az Audi A6 modelljét választották a hazai gyártó helyett.



A tradicionális német és japán autógyártók ugyanis egyre nagyobb részt harapnak ki a koreai autópiacon, a feljebb felsorolt három német márka az importált autók piacának 80 százalékát teszi ki. Az egyre növekvő veszély hatására kifejlesztett Aslan fejlett biztonsági arzenállal rendelkezik, amelynek részét képzi az első balesetjelző rendszer, sávtartó-asszisztens vagy éppen az automata vészfékrendszer. Az új modell ára felszereltségtől függően 39,9 millió (kb. 9 mFt) és 46,4 millió won (kb.10,6 mFt) között lesz.     

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei