Tovább esett a Hyundai profitja


A dél-koreai Hyundai Motor nettó nyeresége a lassuló bővülésnek és az erős helyi valutának köszönhetően 29 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben, amely a legnagyobb mértékű csökkenés az elmúlt másfél évben.

A világ ötödik legnagyobb autógyártójaként a Hyundai Motor bejelentette, hogy nettó profitja a harmadik negyedévben 1,44 milliárd dollárra csökkent, amely azonban kicsivel kevesebb, mint amennyit az elemzők korábban vártak. Ennek ellenére a negyedik negyedévben emelkedést prognosztizálnak, nagyrészt az árfolyamváltozások és az újabb modellek értékesítési teljesítménye miatt.

A Bank of Korea adatai szerint a harmadik negyedévben a dél-koreai won a legnagyobb mértékben emelkedett az amerikai dollárral szemben a 2008-as gazdasági válság kitörése óta, amelynek hatására a Hyundai tengerentúli bevételei csökkentek.  


A vállalat ezzel egy időben az élesedő versenyhelyzet miatt lassuló eladásbővülést tapasztalt legnagyobb piacain, különös tekintettel a kulcsfontosságúnak tekinthető Egyesült Államokban és Dél-Koreában. Ehhez hozzájárult, hogy a nagy reményekkel bevezetett új Sonata sokak szemében jóval unalmasabb formatervet kapott, mint elődje. A vállalat abban reménykedik, hogy az év vége felé bevezetendő modelljei, az Aslan, az ix25 hatására, illetve a Sonata és a Genesis további piacokra bevezetésével megfordíthatja a csökkenő tendenciát.

A Hyundai dolgozói augusztusban és szeptemberben részleges sztrájkokkal tovább növelték a kiesés mértékét, ám a termelési veszteség idén kisebb volt, mint az elmúlt években.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei