PÁRIZS 2014: Akár 250 lóerős is lehet a Hyundai i20 N


A Hyundai már korábban bejelentette, hogy a márka első sportmodellje az i20 alapjaira épül, amely a WRC versenyautó mintájára készül majd.

Az új sportos almárkát a Hyundai WRC autójának tavalyi leleplezésekor jelentették be, amelynek „N” logója a Hyundai Namyangban található központi fejlesztőközpontjára utal. Jürgen Grimm, a Hyundai Erőforrás-fejlesztő részlegének vezetője szerint ez a központ a továbbiakban is nagy és fontos munkákat végez majd.

Az idei Párizsi Autószalonon megtartott motoprezentáción Grimm elárult néhány részletet a közelgő i20 N sportmodellről, amely az N almárka bejelentése óta eltelt 10 hónap után hamarosan megérik a bemutatóra.


Az új i20 versenyváltozata is nagy N logót fog viselni, amely valódi utcai sportmodelleket is takar majd. Azon gondolkodunk, hogy az autót egy kb. 250 lóerős 1,6 literes turbómotorral lássuk el, amely a WRC autó utcai változata lenne” – mondta Grimm.

Ezek alapján az új i20 N változata ugyanazzal az 1,6 literes turbómotorral kerülne forgalomba, mint a Hyundai Veloster Turbo, vagy épp a Kia pro_cee’d GT, ám ezeknél még erősebbnek ígérkezik. Az i20 WRC változata szintén ezzel a turbómotorral indul neki minden WRC versenynek, ám ott kereken 300 lóerő áll Neuville és csapattársai rendelkezésére.


Az i20 N 250 lóerős teljesítményéhez természetesen jó néhány futómű módosításra is szükség van, ám abban biztosak lehetünk, hogy a Hyundai komolyan gondolja a projektet különösen annak tekintetében, hogy a vállalat az i20 N modellel kívánja ugyanazt az élményt megadni, amire az i20 WRC versenyautó is képes. Ez azt jelenti, hogy az N változatot nagyobb, erősebb fékekkel, nagyobb kerekekkel, szélesebb gumikkal, sportos felfüggesztéssel és teljes karosszériacsomaggal látják majd el.

Az új koreai sportmodell a Volkswagen Polo R, illetve a Ford Fiesta ST modellekkel készül harcba szállni, ám azt egyelőre nem árulták el, hogy az autó a most bemutatott ötajtós i20-ra, vagy a még csak vázlatos rajzon megmutatott háromajtósra épül majd.

Forrás: motoring.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei