Gyártásban az új Hyundai i20


A Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) törökországi üzemében megkezdték az új Generációs i20 gyártását, amely a Hyundai pozícióját igyekszik tovább erősíteni az európai kisautó-piacon.

Az Európában tervezett, fejlesztett és gyártott új generációs i20 modell ezzel valódi európai autóvá vált, amely a hónap elején mutatkozott be a Párizsi Autószalonon. Az európai B szegmensbe érkező új kisautó az elejétől a végéig stílusos és kifinomult formai megoldásai mellett tágas belső térkínálatával és finom kidolgozásával mutat újat a kategóriában.


Az új generációs Hyundai i20 gyártása egyelőre kétféle (75 és 84 lóerős teljesítményszinten) 1,25-ös és egy 100 lóerős 1,4 literes benzines, valamint 1,1 és 1,4 literes (75 és 90 lóerős) dízelmotorokkal veszi kezdetét, de jövő év elejétől a kínálat egy 1,0 literes, háromhengeres és turbófeltöltéses 120 lóerős T-GDI erőforrással fog bővülni. Az i20 értékesítése még idén megkezdődik Európában.


A Hyundai török gyártóbázisaként a HAOS üzeme az európai piacra szánt új generációs i10 és i20 modellek kizárólagos gyártásával kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat európai tevékenységében. A török gyár az 1997-es megalapítása óta több mint 3 millió különböző Hyundai modellt állított elő, jelenlegi kapacitása pedig az elmúlt évben befejezett intenzív beruházásainak köszönhetően évi 200 ezer darabosra növekedett.    

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei