Fiatal focistát díjazott a Hyundai


A 2014-es Brazil Labdarúgó-világbajnokságon nyújtott kiemelkedő teljesítményéért a Hyundai a francia Paul Pogbának adományozta a „Hyundai Fiatal Játékos” díjat.

A 21 esztendő Juventus játékos, aki góljával és gólpasszával főszerepet játszott a francia válogatott negyeddöntőbe jutásakor, még a 2014-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság júliusi fináléjakor nevezte meg a díj győzteseként a Hyundai. A díj átadási ceremóniáját a 2014-es Párizsi Autószalon Hyundai standján tartották, ahol Pogba mellett a Hyundai Motor és a FIFA képviselői is részt vettek.     


„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy megkaphattam a Hyundai Legjobb Fiatal Játékosa Díjat. Úgy érzem, a hosszú évek összes munkája most kifizetődött. Már az is álom volt számomra, hogy a 2014-es FIFA Világkupán játszhatok – ez a díj pedig egy másik álom. A következő álmom pedig, hogy én lehessek a Világbajnokság Legjobb Játékosa” – mondta Paul Pogba.  


„Paul Pogba a 2014-es FIFA Világbajnokság kiemelkedő játékosa volt, aki kiemelkedő képességekről, fizikális erőnlétről és érettségéről tett tanúbizonyságot. Miután ötször lépett pályára Franciaországért és egy gólt lőtt is, a FIFA Technikai Bizottsága és a Hyundai szerint is Pogba érdemelte ki a Hyundai Fiatal Játékos Díját. Miután a 2013-as FIFA U-20 Világkupán Törökországban elhozta a Legjobb Játékos címét, Pogba minden tekintetben továbbfejlesztette játéktudását és hamar országa egyik legbefolyásosabb felnőtt játékosává érett” – mondta Jean-Paul Brigger, a FIFA Technikai Bizottságának vezetője.   



„A FIFA Világkupa egyik legörömtelibb feladatai közé tartozik felfedezni a jövő tehetségeit és nagyon öörülünk annak, hogy részt vehetünk ezen a díjátadón” – mondta John Kim, a Hyundai Motor France elnöke az eseményen. „A FIFA Világkupák hivatalos partnereként a Hyundai Motor ezzel a díjjal továbbra is támogatja a fiatal tehetségek felfedezését.”


A 2006-ban eslő alkalommal odaítélt Hyundai Fiatal Játékos Díj a FIFA egyik olyan hivatalos kitüntetése, melyet azok az 1993. január 1. után született és kiváló játékosok kaphatnak meg, akik többek között kimagasló képességeikkel, üdítő, fiatalos játékstílusukkal a fiatal focisták példaképei lehetnek. Az elmúlt két világbajnokság „Legjobb Fiatal Játékosa Díjat” 2006-ban Lukas Podolski, 2010-ben pedig Thomas Muller kapta.  

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei