Neuville egy világbajnok csapattársat szeretne


Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport elsőszámú pilótája leginkább azt szeretné, ha jövőre a világbajnok Sebastian Ogier is a koreai márka színeiben indulna.   

Neuville szerint Ogiernek még nincs szerződése a Volkswagennel a jövő szezonra, így a belga pilóta abban reménykedik, hogy 2015-ben ugyanazzal a technikai háttérrel együtt vághatnak neki az idénynek. A Hyundai jelenleg ugyanis több pilótát, Dani Sordot, Juho Hanninent, Cris Atkinsont, Hayden Paddont és Bryan Bouffiert foglalkoztatja a különböző versenyeken.


„Olyasvalakit szeretnék, aki erős, szükségünk van jó hangulatra, de olyan ember kell, aki kihívást jelentene számomra és a csapatból is kihozza a legjobbat – így fejlődhetünk igazán” – mondta Neuville. „Szeretnék valakit, aki az összes ralin versenyez, nem szeretnék állandó változást. Ez az ember lehet egy mostani csapattárs, vagy akár Ogier, aaki még nem írt alá szerződést a Volkswagennel. Nem félek tőle.”

Neuville szerint tavaly a Ford Fiesta RS WRC versenyautóval megmutatta, hogy meg tudja szorongatni a bajnokot is. „Amikor a Fiestát vezettem, hatalmas csatákat vívtunk a Volkswagennel. Azt hiszem, jól kiegészítenénk egymást, ha ebbe a csapatba jönne” – mondja Neuville, majd így folytatja: „Talán még nem vagyok elég tapasztalt és több gondom is lehet, de azt hiszem, egyformák vagyunk – és nemcsak mi ketten. Biztos vagyok benne, hogy nagyjából 5-6 olyan pilóta van, akik azonos szintű tudással rendelkeznek, de eltérő tapasztalatokkal rendelkeznek.


Ogier egyelőre elvetette annak esélyét, hogy elhagyja a Volkswagen Motorsport csapatát. „Hülye lennék most váltani. A mostani csapatom jelenleg a legjobb, akikkel elértem az álmom, világbajnok lehetek” – mondja. „Tényleg nincs okom változtatni ezen. Mindössze időzítés az egész, hamarosan választ kapnak a kérdésekre.”

Amikor Ogiert arról kérdezték, miért nem ad egyenes választ arra, marad-e a Volkswagennél, így reagált: „Nem én vagyok az, aki ebben illetékes, a csapat fogja ezt megtenni. Én csak annyit mondhatok, ne sokáig várjanak vele.”

Forrás: autosport.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei