800 millió dollárt fektet be a Hyundai Mexikóban


A dél-koreai Hyundai csoporthoz tartozó modul- és alkatrészgyártók összesen 800 millió dolláros befektetéssel járulnak hozzá a csoport mexikói terjeszkedéséhez.

A Hyundaihoz tartozó Mobis bejelentette, hogy 2016-ra a mexikói Monterrey közelében, Nuevo Leónban egy 417,7 millió dollár értékű gyárat hoz létre, ahol jövőre autóipari modulok és lámpák gyártását kezdik meg. Erről január közepén egy szándéknyilatkozatot már aláírtak a felek.

Eközben a csoport másik leányvállalata, a Hyundai Wia további 371 millió dollárt fektet be egy olyan gyártóüzem létesítésébe, ahol különböző erőforrásokat és alkatrészeket gyártanak majd.

A Hyundai Motor Grouphoz tartozó Kia Motors tavaly augusztusban jelentette be, hogy 1 milliárd dollár értékben egy vadonatúj összeszerelő üzemet létesít a mexikói Monterrey közelében, ahol 2016. után 300 ezer új autó készülhet.


A Hyundai csoport világszerte megtalálható több üzemében bevett gyakorlat szerint a Kia Motors üzemében a főbb alkotóelemek azonossága miatt könnyen elképzelhető, hogy akár Hyundai modellek is készülhetnek majd Mexikóban, ezzel is bővítve a két márka amerikai kapacitásait. Jelenleg pl. a Kia Motors amerikai üzemében készül a Hyundai Santa Fe, ahogyan a Hyundai szentpétervári gyárából a Solaris mellett a Kia Rio autói is kigördülnek    

A mexikói autóipari alkatrészgyártók szövetsége szerint az idei a kitörés éve lesz. Oscar Albín Santos, a Nemzeti Autóalkatrész-szövetség elnöke szerint további gyárak létesülnek, a jelenlegiek pedig bővülhetnek.

Forrás: theyucatantimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei