A Hyundai szabadalmainak száma nőtt leginkább


A technológia fejlődésével a telematikai és vezetéstámogató rendszerek egyre elterjedtebbek lesznek, az innovációk közül egyre többet a Hyundai szabadalmaztat.

A Thomson Reuters IP & Science kutatásai szerint a dél-koreai Hyundai Motor által benyújtott szabadalmak száma nőtt a leginkább az elmúlt öt év során, amellyel egyre közeledik az innovációk terén élenjáró Toyotához. Az „Az Innováció helyzete az autóiparban 2015” elnevezésű tanulmány a szabadalmi beadványokat vizsgálta és öt kulcsfontosságú területet térképezett fel: hajtáslánc, navigáció, kezelés, biztonság és védelem, valamint szórakoztatás.

A felmérés minden kategóriájában a vezető innovátorok között találjuk a Hyundait, amely összességében a Toyota Motor és a Robert Bosch vállalatok után a harmadik helyen áll.

A Hyundai csoport ma az eladások terén a világ ötödik legnagyobb autógyártója, amely az utóbbi időszakban stílusos, mégis elérhető árú modelljeivel túlteljesítette a piacot, ám iparági szakértők szerint még mindig hiányzik a vetélytársakhoz viszonyított technológiai előny. Az eddig követőként az iparágban lévő Hyundai az elmúlt néhány évben egyre több szabadalmat dolgozott ki és nyújtott be a hivatalokhoz.  


A jelentés szerint a Hyundai szabadalmi kérvényei a 2010-es 500 darabról 2013-ra több mint duplájára, 1 200-ra emelkedtek. Habár a Toyota még mindig toronymagasan vezeti a – szabadalmakkal védett – autóipari innovációk jegyzését, a Hyundai az iparág leggyorsabban növekvő és fejlődő innovátorává vált.

„A Hyundai viszonylag későn ismerte fel a szabadalmak fontosságát, most pedig gyorsan fel akar zárkózni vetélytársaihoz” – mondta Dong-joon Jung, egy szellemi tulajdonvédelmi eljárásokkal foglalkozó szöuli cég képviselője. „A Hyundai ugyan növelte szabadalmainak számát, a szabadalmak minősége szempontjából még mindig követőnek számít. A Hyundainak több alapvető szabadalomra van szüksége” – tette hozzá.   

A szabadalmi kérelmek top tízes listáját összességében ázsiai és német cégek uralják, miközben a hetedik helyen lévő General Motors az egyedüli amerikai vállalat. A Thomson Reuters jelentése szerint az elmúlt 5 év során kétszámjegyű volt a szabadalmi eljárások növekedési üteme az autóipari szektorban.


„Miközben a Google címoldalakon szerepelt önjáró autójával, a Toyota a GM és a Hyundai nyújtotta be az ezzel kapcsolatos legtöbb szabadalmat” – mondta Bob Stembridge, a jelentés egyik írója. „Növekvő aktivitást látunk a telematika és a vezetéstámogató rendszerek területén, ahogyan az önjáró autókat támogató technológiáknál is” – teszi hozzá Stembridge

A telematika felel az autókban található számítógépek vezeték nélküli kommunikációjáért, a navigációért, az úton közlekedő autók követéséért, vagy az autó egyes funkcióinak okostelefonos irányíthatóságáért. A legtöbb vezetéstámogató rendszerrel kapcsolatos szabadalmat a Bosch, a Daimler AG, a Continetal AG, a Valeo SA és az Audi nyújtotta be, míg a GM és a Hyundai a telematika területén emelkednek ki.    


Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei