Amerikai piacra léphet a Hyundai H350


Habár az európai változatot már bemutatták, a Hyundai tovább teszteli új haszongépjárművének prototípusait Kaliforniában.

A Hyundai ugyan nem ismeretlen a haszonjárművek piacán, számos földrészen kínálja kisebb-nagyobb teherautóit, ám a modellek eddig nem jutottak el az Egyesült Államok autópiacára. Ez azonban hamarosan megváltozhat, hiszen nemrég egy terhelt utánfutóval felszerelt H350 prototípust sikerült elcsípni az egyik kaliforniai kamionparkolóban.  


A Hyundai Európában hivatalosan már 2014 szeptemberében bemutatta a H350 modell teherautó és személyszállító változatait. A képek alapján könnyen elképzelhető, hogy az autó hamarosan az Egyesült Államokban is piacra kerül. A korábban éppen Amerikában végzett teszteléseken a H350-et az európai piacon is kapható legjobb versenytársakkal, köztük a Mercedes-Benz Sprinterrel mérték össze. A Hyundai kisteherautójának fejlesztése során a raktér mérete és maximális súlya mellett komoly figyelmet fordítottak a vezetési kényelemre és a biztonságra is.  


A H350 európai változata kétféle 2,5 literes turbódízel erőforrással és hatfokozatú manuális váltóval kerül idéntől forgalomba. Az erősebb változatban akár 167 lóerős áruszállító háromfős első üléssorral, többféle hosszúságban és raktérmagassággal lesz rendelhető, míg a személyszállító változatban egyszerre 15 személy fér el.  

Úgy tűnik, a H350 modellel a Hyundai lelkiismeretesen felkészült arra, hogy versenybe szálljon a globális haszonjármű-piacon és készen áll arra, hogy ezt a tudását az amerikai kontinensen is kamatoztassa.   

Forrás: tfltruck.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei