Négymillió Tucsont gyártott a Hyundai


Iparági statisztikák szerint a Hyundai Motor középkategóriás Tucson szabadidő-autójának értékesítési eredménye 11 évvel bevezetését követően még márciusban átlépheti a négymilliós határt.  

Az adatok alapján a dél-koreai autóóriás az idei év februárjának végéig összesen mintegy 3,95 millió darabot adott el a Tucsonból világszerte. Mivel a modellből átlagosan 45 ezer darabot értékesítenek havonta, az összesített eladási darabszám még márciusban elérheti a 4 milliós értéket, vagyis a Tucson lehet az első olyan koreai terepjáró, amely ezzel a kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet.


A Santa Fe 2000-es sikeres bevezetését követően a Hyundai lefelé bővítette hobbiterepjáró-kínálatát, amelynek eredményeképpen 2004-ben dobta piacra a Tucson modell első generációját. Ebből a modellből már 2008-ra egymillió példány kelt el, ezt követően a 2010-ben megjelent, Európában ix35 néven gyártott, máshol Tucson vagy Tucson ix néven forgalmazott második generáció 2013-ban lépte át a 3 milliós határt. A típus ezzel a lendületével megelőzte a rivális Toyota RAV4 modelljét is, amelyből 2013-ban, azaz 18 évvel a típus bevezetését követően gyártották le a négymilliomodik példányt.


A fényes siker egyik kulcsfontosságú tényezője Európa, ahol az utóbbi években megnőtt a szabadidő-autók iránti kereslet, így tavaly 94 166 ix35 kelt el a kontinensen, ebből pedig 335 autó idehaza talált gazdára. A négymillió eladott Tucsonból nagyjából 412 ezer darab került az Egyesült Államokba, míg Kínában kicsivel több, mint egymillió darabot adtak el a modellből.  


A harmadik generációs, immár ismét mindenhol Tucson néven piacra kerülő modell a hónap elején mutatkozott be a Genfi Autószalonon. Az autó Koreában már kapható, Európában és az Egyesült Államokban pedig az év második felétől lesz elérhető.

Forrás: english.yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei