Ismét megújult a Hyundai Porter


Habár lassan húsz éve van a piacon, Dél-Koreában még ma is a Hyundai Porter a legnépszerűbb kisteherautó, amelyet most ismét továbbfejlesztettek.

A Hyundai Porter immár 19 éve mutatkozott be, jó ideig exportálták Európába is, amíg a modernebb felépítésű H-1-re épülő SR Truck le nem váltotta. Hazájában azonban továbbra is gyártják a típust, amely megjelenése óta vezeti a kategória eladási listáját. A hosszan tartó népszerűség a modell folyamatos fejlesztésével valósult meg, így a további siker érdekében most ismét frissítettek az autón.


A három- és hatszemélyes kabinnal kapható új Porter küllemében csak apróságokban tér el a korábbi kiviteltől: kicsit átrajzolták az első lökhárítót és új dísztárcsákat és aeroblade ablaktörlőket is kapott. Sokkal fontosabb viszont, ami a belső térben változott, ahol immár navigációs rendszer, fűthető kormánykerék és hátsó ablak, a duplakabinos változatban pedig hátul is elektromos ablakemelők növelik a kényelmet.   


Az új Porter továbbfejlesztett biztonságát alapáron járó menetstabilizáló rendszer, blokkolásgátló, vészfékezés-jelző rendszer szolgálja, amely mellett immár az első utast is légzsák védi. A robusztus padlólemez alatt elől-hátul tárcsafékek lassítják az autót, tolatáskor pedig radarérzékelők segítik a tájékozódást.   


A Porter mozgatásáról immár EURO 5 besorolású 2,5 literes CRDI dízelmotor gondoskodik, amelynek maximális teljesítménye 3 800 fordulaton 133 lóerő, nyomatékmaximuma pedig 260 Nm, amely 1 500 és 3 500 fordulat között érhető el.


Az új Hyundai Porter Dél-Koreában 14,4 millió wontól (kb. 3,4 mFt) kapható, míg a legjobban felszerelt duplakabinos változatért 18,27 millió wont (kb. 4,4 mFt) kérnek.

Forrás: blog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei