Alapítójuk halálára emlékeztek a Hyundainál


Dél-Korea egyik legnagyobb vállalatcsoportjának alapítójára emlékeztek a Hyundai leányvállalatai, aki éppen 14 éve nincs közöttünk.  

Az ország egyik legnagyobb jelentőségű vállalkozójáról emlékeztek meg a család tagjai, akik egyúttal a Hyundai csoport vezető tisztségeit is betöltik. A megemlékezésen részt vett az alapító második fia, a Hyundai Motor Group elnöke, Mong-koo Chung, harmadik fia, Mong-keun, hatodik fia, a korábbi jogalkotó, Mong-joon Chung, menye, a Hyundai csoport elnöke, Jung-eun Hyun, a Hyundai Marine & Fire Insurance elnöke Mong-yoon Chung, valamint a Hyundai Finance Corporation elnöke Mong-il Chung. A család tagjai ősi hagyományként abban a Szöul központjának Jongno kerületében található házban gyűltek össze, ahol az alapító lakott.   

A szertartáson az alapító unokái is részt vettek. Köztük volt Eui-sun Chung is, aki jelenleg a Kia Motors elnöke, valamint a Hyundai Motor alelnöki tisztét is betölti.

Az idős Ju-yung Chung 2001. március 21-én hunyt el, családja pedig minden évben összegyűlik házánál. A dinasztia ismerősei elmondták, a Chung család már azt is eldöntötte, miként ünnepli meg a Hyundai alapítójának idén november 25-én esedékes századik születésnapját.   

A Hyundai csoport néhány leányvállalata a családtól függetlenül is tartott megemlékezéseket korábbi vezetőjük tiszteletére. A Hyundai Heavy Industries Group ulsani központjában megtartott rendezvényen részt vett a csoport elnöke, Ki-sun Choi és az elnök, Oh-gap Kwon is. A hajógyártó vállalat képviselői szombaton meglátogatták alapítójuk sírját is. A Chung által alapított öt iskolában, köztük a Hyundai Chungun középiskolában és a Hyundai Senior középiskolában is tartottak megemlékezéseket.  

Az 1915 novemberében született Chung olyan vállalatokat alapított, köztük a Hyundai Motor és a Hyundai Heavy Industries, amelyek számos iparágban a koreai nemzet vezető cégeivé fejlődtek. Ju-yung Chungot azóta is a koreai történelem legsikeresebb vállalkozójának tartják hazájában. 1992 májusától tíz hónapon keresztül jogalkotóként is dolgozott, ugyanebben az évben pedig indult az államelnöki tisztségért is.

További részletek az idősebb Chung életútjáról itt találhatóak.

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei