Koreában már kapható az új Hyundai Tucson


Világpremierje ugyan a koreai márka történelmében először Európában volt, a Hyundai új Tucson modelljének forgalmazása a hazai piacon vette először kezdetét.  

Hat évvel azután, hogy 2009-ben bemutatták az eredetileg 2004-ben debütált Tucson utódját, Hyundai Motor március 17-én bemutatta a Tucson vadonatúj, immár harmadik generációját Dél-Koreában. A legfrissebb technológiai fejlesztésekkel ellátott, gazdaságos és modern biztonsági rendszerekkel felszerelt típus forgalmazása még idén Európában, Kínában és az Egyesült Államokban is megkezdődik.  


A „fiatalos, dinamikus hobbiterepjáró” koncepcióját követve a vadonatúj Tucson modell egy 44 hónapos fejlesztőmunka eredményeként jött létre. Az autó fejlesztése során folyamatos teljesítményteszteken ment keresztül a Hyundai Nürburgringen található tesztcentumában és a versenypályán, amelyet a világ legkomolyabb tesztkörnyezeteként tartanak számon.


A terepjáró kétféle erőforrással rendelhető Dél-Koreában. A szigorú Euro 6-os környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő 2,0 literes dízelmotor mellett most először került fel a kínálatba a kisebb, 1,7 literes CRDi egység is. Az R 2,0 CRDi motor 186 lóerős maximális teljesítményével és 402 Nm maximális forgatónyomatékával elsőrangú teljesítményt és üzemanyag-gazdaságosságot biztosít, miközben átlagfogyasztása hét liter (6,95) alatt marad. A kisebbik, 1,7 literes CRDi is kiváló menetteljesítményekkel büszkélkedhet, a 141 lóerős és 340 Nm nyomatékkal rendelkező erőforrás csak 6,4 litert fogyaszt száz kilométeren.


Utóbbi erőforráshoz a Hyundai saját fejlesztésű duplakuplungos automatája is választható, amely fejlett kapcsolási sebességével és gazdaságos üzemével dinamikus váltásokat és hatékony üzemet kínál a vásárlók számára.


A vállalat szerint a vadonatúj Tucson karosszériájának ütközésbiztonságát felkészítették arra, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa a világ fontosabb töréstesztjein, köztük Koreában, Észak-Amerikában és Európában is.


A Koreában már március 4-től megvásárolható terepjáróból az előrendelés időszakában már 5 800 darabot adtak el, míg a vállalat idén mintegy 42 ezer darabot tervez értékesíteni hazai piacán. A modell az év második felében jelenhet meg a gyártó európai és amerikai kínálatában. 2016-tól, vagyis a modell első teljes évétől kezdve a Hyundai összesen 570 ezer Tucson kíván értékesíteni évente a világpiacon, ebből 45 ezret Dél-Koreában.  


„A nagy teljesítményű, igen gazdaságos és környezetbarát modellek trendjéhez felzárkózva a vadonatúj Tucson nemcsak hazai, de a világ terepjáróinak piacának is új szenzációja lehet” – mondta Kwak Jin, a Hyundai Motor alelnöke.  


A Tucson tavaly a Hyundai személyautó-eladásainak 11 százalékát tette ki – amely 4 százalékkal magasabb az öt évvel korábbi 7 százalékhoz viszonyítva.


A vadonatúj Tucson alapváltozata listaáron 23,4 millió koreai won (kb. 5,9 mFt), míg a legjobban felszerelt kivitelé 29,2 millió koreai won (kb. 7,4 mFt) áron kapható.

Forrás: businesskorea.co.krbangkokpost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei