Korea legmagasabb épületébe költözne a Hyundai


A Hyundai egy 115 emeletes központot építene azon a szöuli telken, amelyet tavaly szeptemberben vásárolt 10 milliárd dollárért.

A Hyundai Motor Group megkezdte a tárgyalásokat Szöul város önkormányzatával egy 115 emeletes felhőkarcoló építéséről, amely a város Gangnam negyedében, a Koreai Elektromos Művektől (KEPCO) tavaly vásárolt területen állna. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Hyundai Motor olyan terveket nyújtott be, amely szerint az 571 méteres építmény az ország legmagasabb felhőkarcolója lenne.

A Föld-, Infrastruktúra- és Közlekedésügyi Minisztérium szerint Dél-Korea jelenleg legmagasabb építménye a tavaly júliusban elkészült, Songdoban található North East Asia Trade Tower. A 305 méter magas, 68 emeletes épület első 35 emeletén irodák találhatóak, míg felettük egy szálloda és éttermek kaptak helyet.  

A világ ötödik legnagyobb autógyártója tavaly a terület megvásárlásakor bejelentette, egy globális üzletközpontot kíván létrehozni a KEPCO-tól vásárolt telken. A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Engineering & Construction vállalat állítólag tavaly decemberben külföldi építési vállalatok számára már tartott egy prezentációt a témában.  


A 115 emeletes épület mellett a Hyundai egy másik, 60 emeletes épületet is tervez felépíteni. A magasabb épületben kapnának helyet a Hyundai Motor Group alkalmazottai, míg a kisebben hotel, konferenciaközpontok és művészeti galériák kapnának helyet. Nagyjából 30 Hyundai leányvállalat költözne be a központi épületbe, amelyet az eredeti 105 emeletnél tízzel magasabbra terveznek, mivel úgy döntöttek, hogy a biztonsági szolgálat is a Samseong-dong irodába költözik majd.  

Miközben a Pénzügyminisztérium nemrég bejelentette, hogy engedélyezi a jövő év második felében megkezdődő építési folyamatot, a városi önkormányzat várhatóan ennél lassabban fog dönteni. „Szöul városa az építési engedély figyelembevételével meg fogja vizsgálni a javaslatokat” – mondta a Hyundai Motor Group szóvivője. „Örülnénk neki, ha minél előbb megkezdhetnénk az építkezést, miután megkaptuk a szükséges engedélyeket.”

„A Hyundai Motor Grouppal folytatott aktív közreműködéssel a lehető leghamarabb egy fenntartható fejlesztési kezdeményezést hozunk létre azért, hogy tovább erősítsük Szöul városának globális versenyképességét” – mondta Hae-yoon Kwon, aki Szöul városának délkeleti részének fejlesztéséért felelős.


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy az épületegyüttes létrehozása során 4 225 munkahelyet teremt. Ezekkel a beruházásokkal a Hyundai várhatóan elkerüli a koreai kormányzat a vállalatok tartalékait megadóztató intézkedéseit. A kormányzat a beruházások ösztönzése, illetve a bérek és részvényeseknek járó osztalékok növelése céljából változtatta meg az adózási szabályokat.   

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei