A cseh miniszterelnök a Hyundai koreai gyárába látogatott


Február legvégén egy cseh delegáció élén az ország miniszterelnöke Dél-Koreába érkezett, ahol látogatást tettek a Hyundai gyárkomplexumában is.

Bohuslav Sobotka cseh kormányzati képviselőkkel, üzletemberekkel és a Cseh Köztársaság dél-koreai nagykövetével együtt meglátogatták a világ legnagyobb autógyártó komplexumát, a Hyundai ulsani gyáregyüttesét. A mintegy negyven főből álló csoportot a Hyundai vállalatcsoport alelnöke, Eui-sun Chung fogadta és vezette körbe.


Miután a miniszterelnök aláírta a gyár vendégkönyvét, a csoport egy másfél órás gyárlátogatási túrán vett részt az ulsani komplexum 5-ös összeszerelő üzemében, ahol megtekintették, hogyan készülnek a Hyundai felsőkategóriás modelljei, köztük a Genesis és az Equus luxuslimuzinok. Ehhez kapcsolódóan jártak az exportra készült gépkocsik számára fenntartott kikötőben is, ahol három szállítmány rakodása folyt éppen.

„Lenyűgözött a Hyundai Motor ulsani gyárának globális mérete” – nyilatkozta Sobotka. „A Hyundai cseh üzeme is remek lehetőséget ad arra, hogy betekintessünk a legjobb minőségű járművek gyártásának titkaiba” – tette hozzá.


„A Hyundai csehországi üzemének működése a munkahelyek biztosítása és a teljes autógyártási folyamaton keresztül nagyban hozzájárul a cseh gazdaság fejlődéséhez, én pedig mindent megteszek azért, hogy a Hyundai a jövőben is Csehország egyik legjobban teljesítő vállalata legyen” – tette hozzá Eui-sun Chung.    

A Hyundai 2008-ban nyitotta meg a 300 ezer darabos éves kapacitással rendelkező üzemét a csehországi Ostrava városának közelében, Nosovicében. A legjobb minőség biztosítása mellett itt készülnek az i30, ix20 és az ix35 aktuális modelljei, amelyek nagy mértékben hozzájárulnak a Hyundai európai üzletmenetének sikerességéhez, eredményességéhez. Itt készül majd a nemrég bemutatott harmadik generációs Tucson modell is, amely a koreai vállalat hosszú távú európai stratégiájának újabb bizonyítéka.

A Hyundai az elmúlt évben 18,9 százalékkal több, 9650 autót értékesített a cseh piacon, a koreai cég a 9,6 százalékos részesedésével a második helyen áll a 24,2 százalékos piaci résszel rendelkező hazai Skoda mögött.     

Forrás: blog.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei