A Hyundai i20 jobb a Volkswagen Polonál


Az angol Autoexpress magazin legutóbbi összehasonlítót tesztjében az új generációs Hyundai i20 felülmúlta a kategória etalonjának tekintett Volkswagen Polot.

A kisautók kategóriája az Egyesült Királyságban is nagyon népszerű, a széles választékban kínált típusok között eddig a Volkswagen Polo nyerte a legtöbb összehasonlítást. Most azonban megérkezett a vadonatúj Hyundai i20, amelynek megalkotásával a márka célul tűzte ki, hogy megszerzik a szegmens vezető pozícióját.    


Az Autoexpressnél úgy határoztak, összeeresztik az új jövevényt a kategória legjobbjával, a Volkswagen Poloval. A két autó dízelmotorral és a legjobban felszerelt változatban érkezett azért, hogy minden létező megközelítésben össze tudják hasonlítani azokat.   


A magazin munkatársai pedig megállapították, hogy a két autó szinte ugyanazt tudja, leginkább ugyanazon a technológiai színvonalon állnak. Az i20 1,4-es dízelje erősebb, kifinomultabb és gazdaságosabb a Polo háromhengeresénél, ráadásul kívül-belül formásabb, tágas belső térrel. Amivel pedig a koreai újdonság végképp kiüti német ellenfelét a nyeregből, az a páratlan 5 éves garanciacsomag, amely értékesebbé teszi az i20-ast bármely riválisánál.


Habár az i20 vezetési élménye továbbra is hagy kivánnivalót maga után és a rugózás is keményebb, ez még mindig jobban elviselhető, mint a VW Polo legnagyobb hibájaként jelentkező háromhengeres dízelmotor, amely nemcsak hangosabb, kulturálatlan, de menetteljesítményében is alul marad, ráadásul még többet is fogyaszt.


A Polo továbbra is a szigetország kedvenc kisautója, ám nagyon úgy néz ki, hogy az új i20 érkezésével elveszítheti eddig megszerzett pozícióját.

Forrás: hyundai-blog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei