Algériában is búcsúzik a Hyundai Accent


Az 1999-ben bemutatott és azóta is népszerű Hyundai Accent LC generációja lassan pályafutása végéhez ér, az Algériában még kapható modell egy különleges szériával búcsúzik.

A Hyundai Motor Algéria 1999 óta folyamatosan kínálatában tartotta az Accent LC változatát, amely Európában már lassan tíz éve átadta helyét utódának, azóta pedig már ez a generáció is kifutott. Indiában azonban továbbra is gyártották, egészen az elmúlt év végéig, ám még mielőtt ez megtörtént, egy nagyobb szállítmányt készítettek Algéria számára.

Az Accent neve Algériában összeforrt a megbízhatósággal, ráadásul azok a vásárlók is boldogok voltak vele, akik jó ár-érték aránya miatt keresték a modellt. Ezen remek tulajdonságok hatására a Hyundai legjobban fogyó típusa volt az Accent, amely most egy „Last Edition” fantázianevű kivitelben kapható utoljára.  


Az Accent GLS változatra építkező kivitel ugyanis majdnem minden olyan lényeges felszerelést megkapott, amelyet a modellhez valaha is kínáltak. Igaz, ez ma már kicsit elavultnak számít, de a két első légzsák, a blokkolásgátló, a szervokormány, a manuális klíma, az első-hátsó elektromos ablakok, a CD rádió, az első kartámasz és a külső elektromos tükrök annak idején a legjobban felszerelt modell volt a Hyundai kínálatában. Ezt most az importőr egy Parrot bluetooth kihangosítóval egészíti ki. 

A Hyundai Accent az elmúlt 16 év során az utcakép meghatározó résztvevője lett, a „Last Edition” változat most 1 139 000 dinárért, azaz mintegy 3,3 millió forintért kapható. Az importőr szerint a most betárazott készlet elég lesz egészen 2016 elejéig, akkorra tervezik az utolsó darab átadását.

Forrás: autoalgerie.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei