Rajzon a Hyundai új hibridje


Egy koreai autós portál az eddigi felvételek alapján elkészítette a Hyundai vadonatúj hibridmodelljének rajzát, a formavilág azonban senkit nem lephet meg.

Nemrég sikerült elkészíteni az első kémfotókat a Hyundai első, kizárólag hibrid hajtáslánccal rendelkező modelljéről. Az első fotókon még egy tréler tetején, éjszaka volt látható az autó, később vélhetően ugyanez az autó megjelent egy svédországi tó befagyott jegén, ahol már mozgás közben volt látható az autó.


Most a koreai AutoTimes magazin közzétett egy rajzot a Hyundai hibridjének várható formavilágáról. A Hyundai tervezői ennek alapján nem bízták a véletlenre az autó megalkotását, így ugyanazokkal az arányokkal, formákkal dolgoztak, mint amelyet már a rivális Toyota Priuson is megtalálhatunk.


Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a Hyundai formatervezői az ismerős sziluett mellett a márka hagyományos modelljeiről már ismerős jellegzetességeket is átültetik az új autóra, így pedig a végeredmény elöl egy új generációs Elantra, míg hátul egy Prius szokatlan egyvelegévé válik.      


Az új modell így természetesen megkapja a márkára jellemző, hangsúlyos hatszögletű hűtőmaszkot, a hátrafelé ívelő elnyújtott első lámpatesteket. Ezek betétei kék színezést kapnak, amely valószínűleg messziről hivatott jelezni, hogy az autó a Hyundai Blue Drive almárkájához tartozik. A fényszórók alatt szokatlan a függőlegesen álló LED nappali menetfény, amely valószínűleg az új Elantrán is megjelenik majd.


Az AE gyári kódnevű új modell már a Hyundai harmadik generációs hibridtechnológiáját kapja majd meg, amely még fejlettebb, mint amit az idén Detroitban is bemutatott Sonata Hybridben találunk. Az Elantra padlólemezére épülő hibrid egy éven belül hivatalosan is bemutatkozhat, később pedig a Sonatához hasonlóan az új hibrid is kap majd hálózati csatlakozót.


Elsőként az ötajtós kompakt jelenik meg a kínálatban, később azonban a kínálat egy családi egyterűvel is bővülhet, amellyel a Hyundai még inkább igazodik a Toyota Prius kínálatához.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei