Brazíliában is tesztelik a Hyundai új autóit


Már a brazil utakon is feltűntek a Hyundai Elantra és a Tucson prototípusai, ami alapján pedig feltételezhető, hogy a két új modell akár Dél-Amerikában is gyártásba is kerülhet.

A Hyundai Brazíliában is teszteli az új Tucson és az Elantra soron következő generációját. A két új modell egy-egy prototípusát nemrég a brazil Piauí tartomány Teresina városának környékén tesztelték, amely arra utal, hogy a két típus hamarosan Dél-Amerikában is bemutatkozik majd.    


Mivel a jelenlegi Elantra generáció életpályája végéhez közeledik, ezért lenne értelme, ha az új modellt a Hyundaiok összeszerelésére épített helyi üzemben, a CAOA vállalatcsoport anapolisi gyárában kezdenék meg. 


Az Elantra formavilága továbbra is fiatalos és agresszív marad, motorpalettáján pedig gazdaságosabb erőforrásokat találhatunk majd, amelyek között megtalálható lesz turbófeltöltős változat is, ahogyan a hétfokozatú automata váltó is megjelenik majd a kínálatban. Brazíliában ezek mellett várhatóan megtartják az etanollal is működő 2.0 Flex motort is.   


Amikor kiderült, hogy a vadonatúj Tucson modellt a Genfi Autószalonon mutatják be, a CAOA vállalat sietve közölte, hogy ez a kivitel Brazíliában nem kerül majd forgalomba. A vállalat ugyan gyártja a jelenlegi ix35 modellt, valamint vele párhuzamosan a korábbi Tucson modellt is, ám a kémfotók tanúbizonysága szerint mégis jó esély van rá, hogy valamikor az új változat is megérkezzen. 


Brazíliában kizárólag az ix35 modell kapható, a CAOA ugyanis kínai megrendelésre készíti a korábbi Tucson generációt Annapolisban. Amennyiben mégis bevezetésre kerülne az új Tucson, akkor valószínűleg a régi Tucson helyett a mostani ix35 venné át a helyét. Ez annál is inkább valószínű, mivel a 98 950 reálos áron kínált jelenlegi ix35 és a 144 ezer reál értékű Santa Fe árszintje nagyon közel áll egymáshoz. 

Forrás: noticiasautomotivas.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei