Ausztráliában is tesztelik a Hyundai új luxusautóját


Egy autós lap olvasója kapta lencsevégre a Hyundai legújabb Equus modelljének prototípusát, amint nagy titokban tesztelik az ausztrál hőségben.

Ausztrália északkeleti részén fekszik a csendes Bright városka, amely ugyan nagyon messze esik Dél-Koreától, a Hyundai mérnökei azonban előszeretettel látogatnak ide fejlesztés alatt álló modelljeikkel. Most egy Genesisnél is hatalmasabb, balkormányos limuzinnal érkeztek, amely minden bizonnyal a koreai márka zászlóshajójának, az Equus luxuslimuzinnak egyik prototípusa.


A 2010-ben bemutatott Equus vadonatúj generációjának fejlesztése lassacskán a végéhez közeledik, az intenzív munkához pedig nemcsak a sarkvidéki próbák, de az autó hőségtűrő képességeinek vizsgálata is hozzátartozik. Lapinformációk szerint az Equus prototípusai már február óta járják Ausztrália útjait, korábban már láttak az autót többek között Canberrában, míg egy furcsa, hatalmas tanulmányautó-szerű modellt is megfigyelhettek az ausztrál Gundaroo városka mellett.


Közelebbről szemügyre véve az autót, egy kivételesen hosszú, hatalmas hátsó ajtókkal rendelkező limuzint figyelhetünk meg, amelynek tekintélyes méretű motorháza és hátsó kialakítása van. Az orrészt egyértelműen a Hyundai jellegzetes hatszögletű hűtőmaszkja uralja, míg a hanyagul kitakart ponyva alatt hátul kitűnik a függőlegesen elnyújtott hátsó lámpatest.  


Korábban a Skandináviában tesztelt példányok próbájából egyértelműen megfigyelhető, hogy az új Equus is a legmagasabb szintre emeli a biztonságot, hiszen sikerült lencsevégre kapni, amint a tesztelők az aktív vészfékrendszer képességeit vizsgálják. A képek alapján a befagyott tó jegének csúszós felületén próbált prototípus még kihívásokkal küzd az automata fékezéssel kapcsolatban.


A koreai autógyártó a hírek szerint már az áprilisi New Yorki Autószalonon bemutatja az Equus tanulmányautó változatát, amely talán éppen az a modell, amelyet Ausztráliában filmeztek.

Forrás: wheelsmag.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei