Újabb Hyundai prototípus bújt álruhába


A Hyundai legújabb szokása szerint először más, már gyártásban lévő modell karosszériája alatt teszteli új autóit. Most a Grandeur új generációját tesztelik így.

A Grandeur volt a Hyundai első nagy luxuslimuzinja, amelynek első generációját 1998-ban vezették piacra, az eggyel korábbi modell egy rövid ideig Magyarországon is kapható volt. A legújabb kémfotók tanúbizonysága szerint a Hyundai a mostanra már az ötödik generációjában járó szedán következő, YG kódnévvel ellátott nemzedékét készíti elő.   

A 2011-ben bemutatott jelenlegi Grandeur különböző piacokon eltérő elnevezéssel (Azera) és motorokkal kapható. Hazai piacán, Dél-Koreában például a benzines mellett dízelmotoros és hibrid is létezik az autóból, míg Észak-Amerikában kizárólag V6-os motorral kínálják az autót.


A mostani fotókon egy jelenlegi Sonata látható, amely azonban szokatlan részletmegoldásokkal rendelkezik. A tesztautó első sárvédőjén, valamint hátul, a C oszlopokon a korábbi tesztautókon is tapasztalt lemeztoldások láthatóak, így takarva el a Sonata és a nagyobb, új Grandeur hosszabb tengelytávjából fakadó különbözőséget. Emellett az egyik hátsó oldalablakon YG kódot tartalmazó matrica található.  

Egyelőre semmit nem lehet tudni a vadonatúj Grandeur generációról, de az eddigiek alapján biztosra vehető, hogy a Folyékony Szobrászat 2.0 már a korábbiakban is látható stíluselemeit viseli majd az új limuzin is, motorválasztékában pedig nagyobb hangsúlyt kap majd a hibrid hajtáslánc.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei