Nem készül több Hyundai Sonata Indiában


A vártnál alacsonyabb értékesítési eredmény és a dízelmotor hiánya miatt a Hyundai úgy döntött, befejezi a Sonata limuzin sorozatgyártását Indiában.

A Hyundai immár több mint tíz éve gyártja a Sonata luxuslimuzint indiai üzemében, amelyet kifejezetten az indiai vásárlók számára kínáltak. Az utóbbi időkben azonban egyre kevesebb Sonata fogyott az országban, áradásul az indiai luxusautók piaca is egyre zsugorodik, így a vállalat a gyártás leállítása mellett döntött.  


A Hyundai Motor India először a Jaguar-szerű orrkiképzése miatt igen feltűnő formavilággal megjelent Hyundai Sonatát 2001-től gyártotta Indiában, amely eredményesen vette fel a harcot a kategória akkori éllovasával, a Honda Accorddal szemben is.


Az Indiában Sonata Embera illetve Transform néven készült következő generációt 2005-ben mutatták be, ez a modell azonban nem volt olyan népszerű, mint elődje annak ellenére, hogy ez volt az egyetlen olyan Sonata, amely dízelmotorral is készült. Az Embera szolid, letisztult megjelenését nem kedvelték a divatra vágyó vevők, így a Toyota Camry és a Skoda Superb mellett ez a generáció nem tudott labdába rúgni.


Ám a Hyundai továbbra sem adta fel, ezért 2012-ben megjelent a kínálatban az új Sonata. Az autó már a Hyundai Folyékony Szobrászatának stílusát tükrözte, vagyis szenzációsan nézett ki. Még ez a formavilág is kevés volt azonban arra, hogy a Hyundai valóban betörjön a luxusautók világába, ahol továbbra is a német prémiumgyártók dominálnak. Az elmúlt fél év során a Hyundainak havonta kevesebb, mint 10 Sonatát sikerült eladnia, amely egyértelműen jelzi, hogy az autót nem érdemes kínálatban tartani.  


Habár a Hyundai a lépéssel egyidejűleg nem kívánja bevezetni a legújabb Sonata nemzedéket, továbbra sem adja fel teljes mértékben a küzdelmet. A vállalat folyamatosan vizsgálja annak lehetőségét, hogy más modellt, többek között a Grandeur, illetve a Sonata hibridváltozatát bevezetné Indiában.   

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei