Ez lenne az új Hyundai Elantra?


Megjelent az interneten egy fotó, amelyen állítólag a Hyundai vadonatúj Elantra modellje látható mindenféle álcázás nélkül.

Egy dél-koreai honlapon bukkant fel egy olyan modell fotója, amely így, ebben a formájában még nem létezik. A fotón egyértelműen egy Hyundai modell látható, a karosszéria idomai, a lökhárító vonalvezetése azonban eddig nem látott részleteket tartalmaz.

A fotón látható autó a felirat szerint nem más, mint a Hyundai legnépszerűbb középkategóriás modellje, az Elantrának vadonatúj generációja. A felvétel alapján kijelenthető, hogy a tervezők forradalmi újítások helyett a korábbi formákat ötvözték a Hyundai legújabb, Folyékony szobrászat 2.0 stílusirányzatával, így az autó formavilága a nemrég bemutatott, ráncfelvarrott i30 és i40 modellekéhez igazodik majd. A hatszögletű, krómlécekkel kirakott hűtőmaszk alakja már az új Elantra korábbi prototípusain is látszott, ahogyan a függőlegesen elhelyezett LED-es nappali menetfények is megjelentek az álcázott autókon.


Ha azonban kicsit jobban megnézzük a képet, talán kicsit túlzottan is hasonlít a képen látható autó nagyobb testvérére, a decemberben bemutatott és azóta Genfben is kiállított új i40 modellre. A fényszórók formázása mellett a hatszögletű hűtőmaszk díszítése is teljesen azonos, nem is beszélve az autó oldalán végigfutó díszítőelemről, amely az i40-nél is a kilincsek vonalában található. Bár alig látható, az Elantra jellegzetesen felfelé ívelő hátsó oldalablakai sincsenek sehol. Egyes találgatások szerint ezért a kép valójában egy koreai i40 tuningolt változata is lehet.


A Dél-Koreában Avante néven kapható modell állítólag már április folyamán megjelenhet hazai piacán, az értékesítés pedig ezt követően 2015 közepén veszi kezdetét. A korábbi hírek szerint akár a turbófeltöltéses 1,6-os benzinmotor is bekerülhet az új autó motorházába, amelynek teljesítménye 176 és 201 lóerő között mozoghat. Később hibrid és akár teljesen elektromos változat is elképzelhető.  
Forrás: worldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei