Már Hollandiában is elérhető a Hyundai ix35 Fuel Cell


A Hyundai helyi képviselete bejelentette, hogy mostantól Hollandiában is kapható a világ első sorozatgyártásban készülő üzemanyagcellás autója, amelyet 66 500 euróért bárki megvásárolhat.  

A Hyundai megkezdte az ix35 Fuel Cell hivatalos forgalmazását Hollandiában, ráadásul az ügyfelek nem valamiféle lízingkonstrukción keresztül juthatnak az autóhoz, hanem teljesen hagyományos módon, akár készpénzért is megvásárolhatják, vagyis a tulajdonukba is kerül az autó.  


Az importőr nagy reményeket fűz az ix35 Fuel Cell modellhez és szeretné, ha még idén 50 példány gazdára találna belőle. A vállalat szóvivője szerint nagy az érdeklődés a modell iránt, az ix35 Fuel Cellre elsősorban különböző szolgáltató vállalatoktól, taxitársaságoktól és kormányzati szervektől érkeztek megkeresések.

A kereslet elsősorban Rotterdam körzetére koncentrálódik, hiszen itt egy hidrogén töltőállomás is működik, ezért a Hyundai egyelőre kizárólag a rotterdami kereskedésben értékesíti az autót. A Hyundai szóvivője elmondta, a tervek szerint több ilyen épül majd a jövőben: Helmondban már működik egy és Amsterdamban is épül egy töltőállomás. Hollandia azon 11 európai és 15 globális piac egyike, ahol az ix35 Fuel Cell értékesítése zajlik.     


A Hyundai ix35 Fuel Cell az első hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás autó az európai piacon. A Toyota nemrég szintén bemutatta saját üzemanyagcellás autóját, a Mirai még idén szintén eljut az európai szalonokba. A japánok azonban korlátozott darabszámban és csak előre kiválasztott, meghatározott piacokon szándékoznak forgalomba hozni új modelljüket, Hollandia pedig hiányzó hidrogén infrastruktúrájával nem számíthat arra, hogy ott is piacra lépne az új Toyota.     

Az ix35 Fuel Cellt eddig csak igen magas áron, 175 ezer euróért (kb. 52 millió Ft) lehetett megvásárolni, az eddigi ügyfelek ezért elsősorban lízing formájában kaphatták meg az autót. A Hyundai azonban az eladási darabszámok növelésére törekedve nemrég 66 500 euróra (kb. 20 millió Ft) csökkentette az autó vételárát. Igaz, ezzel a Hyundai minden egyes eladott ix35 Fuel Cell modellje jelenleg veszteséget termel, ám ezzel igyekeznek versenyképes helyzetbe hozni az autót a Toyota hasonló modelljével szemben.   

Forrás: telegraaf.nl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei