Átadták a Hyundai első üzemanyagcellás autóját Kanadában


Az idei Kanadai Autószalonon a Hyundai Auto Canada elnöke személyesen adta át egy Tucson Fuel Cell kulcsait első kanadai vásárlójának.

A kanadai Surreyből származó Jennifer Ma, Clayton Crawley és két gyermekük a Kanadai Autószalonon Don Romanotól, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatójától vehették át az ország első üzemanyagcellás autójának kulcsait, a Hyundai Tucson Fuel Cell modellt három évre lízingelik.

A család öreg autójukat egy olyan modellre kívánták lecserélni, amely gazdaságosabb és jobban illeszkedik életstílusukhoz. „Mivel természetgyógyász és csontkovács vagyok, aggódom a környezetünkért és arra gyakorolt hatásaink miatt” – mondja Ma. „A Tucson egy hihetetlen lépés a Hyundaitól a jó irányba. Károsanyag-kibocsátás nélküli, tágas elektromos autóként valóban segít csökkenteni a környezeti terhelés mértékét.”


A Hyundai még tavaly év végén jelentette be, hogy első autógyártóként üzemanyagcellás modellt vezet be a kanadai autópiacra, amelynek kapcsán egy hivatalos honlapot is indított azért, hogy megtalálja az autó első használóit. A közönség válasza azonnali volt: „A biotechnológiában dolgozom és lenyűgöz az üzemanyagcellás technológia. Nyomon követtem az üzemanyagcellás iparág fejlődését és valóban lenyűgözött, amikor a Hyundai megtette nagy bejelentését” – mondta Crawley. „A Tucson Fuel Cell egy különleges jármű és nagyon várom már, hogy része legyen a család mindennapjaiban.”

A kanadai közönség egy különleges honlapon nyomon követheti Ma, Crawley és a Tucson Fuel Cell hétköznapjait is. „Jelentős eredmény, hogy valódi ügyfelek részére tudjuk biztosítani első üzemanyagcellás autónkat. De ez még csak a kezdet!” – mondta Don Romano. „A felhívásunkat hatalmas érdeklődés fogadta Kanada legkülönfélébb területeiről s hamarosan újabb autókat adhatunk át új ügyfelek részére. Kanadában is an meghatározott piaca az üzemanyagcellás autóknak, célunk pedig az, hogy a károsanyagmentes terület vezetőivé váljunk” – tette hozzá.  


A Hyundai Tucson Fuel Cell 5 perc alatt teletankolható, amellyel nagyjából 426 kilométert lehet vele biztonsággal megtenni. Ezek az értékek a Tucson benzines változatainak adataival is összemérhetőek, így nincs szükség kompromisszumokra sem hatótávban, sem a feltöltés idejében, mint a hagyományos elektromos autók esetében.

Az elektromos energia az oxigén és hidrogén elektrokémiai reakciója eredményeként keletkezik a Tucson Fuel Cell üzemanyagcelláiban. Ez az energia hajtja meg az autó elektromos motorját és tölti a fedélzeti akkukat. A folyamat egyelten mellékterméke a vízpára, vagyis az autó teljesen károsanyagoktól mentesen közlekedik.

Forrás: newswire.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei