A Hyundai Elantra Kanada legnépszerűbb autója


A Hyundai Motor bejelentette, hogy januárban az Elantra modellből értékesítették a legtöbbet a kanadai autópiacon, megelőzve ezzel a 17 éven át veretlen Honda Civicet is.  

Autóipari adatok alapján a Hyundai Kanadában összesen 3 083 darab Elantrát értékesített 2015. első hónapjában, amely 14,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ha az eladási statisztikákból kivesszük a Kanadában is népszerű kisteherautókat és hobbiterepjárókat, a Hyundai Elantra a legnagyobb példányszámban értékesített modellé lépett elő az autópiacon.

Az értékesítési lista második helyén a Toyota Corolla áll, míg harmadik helyre az a Honda Civic csúszott, amely 17 éven keresztül vezette az eladási statisztikákat. A japán limuzinból idén januárban 30 százalékkal kevesebb fogyott, mint 2014 első havában. Habár a Hyundai az elmúlt évet az ötödik helyen zárta, az Elantra kimagasló teljesítményének köszönhetően januárban felkapaszkodott a harmadik helyre.   


A Hyundai csoport eladásai erősen növekedtek a világ főbb autópiacain, köztük az Egyesült Államokban, Európában és Kínában is, így tavaly több, mint 8 millió autót sikerült eladniuk világszerte. eközben viszont Kanadában már második éve csökkennek az értékesítés eredményei.

„Úgy gondolom, a Hyundai hirtelen növekedése mögött a vállalat különleges promóciós kampánya húzódik, amellyel a Korea és Kanada közötti szabadkereskedelmi egyezmény hatályba lépését ünnepelték meg” – mondja egy iparági szakértő. „Emiatt még túl korai lenne megmondani, hogy az eladások stabilan emelkednének a jövőben.”


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei