A Holdig jutottak a Hyundai Tucson Fuel Cell használói


A Hyundai üzemanyagcellás autóját lízingelő dél-kaliforniai ügyfelei eddig annyit használták károsanyagmentes autóikat, hogy az összesített kilométer meghaladja a Föld – Hold átlagos távolságát.

A Hyundai Tucson Fuel Cell modellt használó dél-kaliforniai ügyfelek jelentős mérföldkövet hagytak maguk mögött nemrég, amikor az általuk használt üzemanyagcellás autók összesített futásteljesítménye elérte a 382 240 kilométert, miközben mindössze vízpára hagyta el a kipufogórendszert.

A Föld és a Hold átlagos távolsága ugyan a Hold pályamozgása miatt folyamatosan változik, ám a két bolygó számított távolságát átlagosan éppen 382 240 kilométerben határozták meg. Ezt az összesített eredményt az a több mint 60 Tucson Fuel Cell modell teljesítette, amelyet az autó 2014. júniusi amerikai bemutatása óta szállítottak ki a Hyundai ügyfeleinek.  


„Azzal, hogy átléptük ezt az alapvető csillagászati küszöböt, bepillantást nyerhetünk a Hyundai károsanyagmentes üzemanyagcellás technológiájának korlátlan lehetőségeibe” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési alelnöke. „Ha a hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás autók egy ilyen kis flottája ennyit tud megtenni csupán néhány hónap leforgása alatt, bele lehet gondolni, a jövőben milyen lehetőségek rejlenek a hidrogénjárművekben.”  

A Hyundai szervizek szakemberei a járműhasználók engedélyével rendszeresen frissítik a Dél-Kaliforniában futó Tucson Fuel Cell futásteljesítmény-adatait, lehetőséget adva számukra, hogy az üzemanyagcellák karbantartási állapotának vizsgálatához összesítsék az autókkal megtett távolságot.

Forrás: hyundainews.com 

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei