Neuville még többet szeretne kihozni a Hyundaiból


Annak ellenére, hogy az idei Svéd-ralin Ogier mögött a második helyen végzett, Thierry Neuville arra ösztönzi a Hyundai csapatot, hogy még jobbá tegyék az i20 WRC versenyautót.  

A belga raliversenyző Svédországban 6,4 másodperccel csúszott le a győzelemről, ám a tavalyi Német-rali győztese szerint a jó helyezés inkább neki köszönhető, nem az autónak. „Jó érzéseim vannak erről az eseményről  - lehetetlen volt mögöttünk tartani mindkét Volkswagent és büszkének kell lennünk arra, amit elértünk, de még mindig többet szeretnénk” – mondja Neuville.

„Tudjuk, hogy jelenleg a csapat minden tagja a legjobbat nyújtja, de több fejlődésre van szükségünk ahhoz, hogy megközelítsük a többieket. Nicolas és én Svédországban odatettük magunkat, de nem minden esetben tudjuk ugyanezt megtenni.” – folytatja Neuville hozzátéve, hogy elsősorban a váltó szorul fejlesztésre leginkább. A Mexikó-ralira várhatóan már egy új, továbbfejlesztett váltóművel érkezik a csapat.


Michel Nandan csapatfőnök egyetért abban, hogy a Neuvillenek hatalmas szerepe volt a svéd eredményekben. „Teljesítmény terén még mindig le vagyunk maradva az autóval, a legutóbbi svédországi eredményünket pedig Thierry fantasztikus vezetésének köszönhetjük” – mondja. „Thierry már jól érzi az autót és ha egy versenyző így van, akkor tud igazán gyors lenni. Az autó teljesítménye nem változott a tavalyihoz képest, így ez biztosan zavarja a vezetőt. Tavalyhoz képest jóval többet tudunk az autóról, ami segít, de még sokat kell dolgoznunk rajta.”

A Mexikó-rali kifejezetten nehéz murvás szakaszai különleges nehézségek elé állítják a WRC csapatokat és pilótákat, hiszen a tengerszint feletti 2 700 méteres magasság és a nagy hőség kevés levegője megviseli az autók motorját, erőveszteséget okozva ezzel. Éppen ezért a Hyundai Motorsport felkészítette az i20 WRC autóit ezekre a körülményekre, Mexikóban ráadásul egy frissített motorral érkezik a csapat.

A koreai vállalat motorsportrészlege két hete Spanyolországban egy átfogó tesztet is végrehajtott, ahol a Mexikóban várhatóhoz hasonló körülmények között főképp a beállításokra, a tartósságra fokuszáltak. A teszteken a csapat mindhárom pilótája, Neuville, Paddon, valamint a Svéd-ralit edzési sérülései miatt kihagyni kénytelen Dani Sordo is részt vett.


Forrás: racer.comglobalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei