Eltűnnek a CD lejátszók a Hyundai amerikai modelljeiből


A Hyundai Motor igazodva a médiában tapasztalható trendekhez, a jövő évtől kezdődően gyári rádióit nem szereli fel CD lejátszóval.

2016-tól kezdődően a Hyundai amerikai kínálatában eltűnnek a CD lejátszók, helyüket olyan új multimédiás rendszerek veszik át, amelyek könnyen csatlakoztathatóak a mobileszközökhöz. „Amerikában már senki sem hallgat CD-ket. A Hyundai jövőbeli modelljeiben lesz USB és Bluetooth csatlakozási lehetőség, amelyekkel a vezető okostelefonján tárolt zenéket játszhat le” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője.  

Aa CD lejátszók népszerűsége az Apple iPod 2001-es megjelenése után fokozatosan csökkenő tendenciát mutat. A 2011-es Nielsen SoundScan felmérés kimutatta, a digitális zenék akkorra megelőzték a CD albumokat.

„Mivel az elérhető autókat gyakran fiatalabbak vásárolják, így a Hyundai célja, hogy a legtöbbet kínálja autóiban – köztük a legújabb okostelefonos technológiákat, alacsonyabb árszinten” – mondja Cason Grover, a Hyundai Motor America terméktervezési csoportvezetője. Elmondta, az új multimédiás rendszereket Apple CarPlay és Android Auto platformokra optimalizálják, amelyek segítségével a mobilok operációs rendszerei megjelenhetnek az autó központi kijelzőjén is.  


A változás egyelőre csak az autógyártó amerikai kínálatát érinti, a CD játszók továbbra is rendelkezésre állnak a Hyundai hazai piacán, valamint más ázsiai országok, köztük Kína és India Hyundai kínálatában.  

A vállalat a szórakoztatóelektronikai szakkiállításon mutatta be legfejlettebb Blue Link rendszerét. Az okostelefonok mellett már okosórával is vezérelhető díjnyertes rendszer használója távirányítással adhat utasítást a motor beindítására, az ajtók lezárására, a fényszórók bekapcsolására, dudálásra, vagy akár az autó GPS rendszerén keresztül annak megtalálására is.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei