Bemutatták a Hyundai i20 szabadidő-autó változatát


Indiában hivatalosan is bemutatkozott a Hyundai i20 Active változata, amely emelt hasmagasságával és különleges burkolati elemeivel emelkedik ki hagyományos változatai közül.

Az i20 Active néven debütált modell alapvetően nem sokban tér el a típus hagyományos változataitól, az alapkoncepción azonban sokat változtattak. Műanyag védőborítást kaptak a kerékjáratok, a küszöbök és az első-hátsó lökhárítók, amelyeknek köszönhetően az i20 Active 10 milliméterrel hosszabb, 26 milliméterrel szélesebb és 50 milliméterrel magasabb lett, ez utóbbi viszont nagyrészt a 20 milliméterrel megnövelt, immár 190 milliméteres hasmagasságnak köszönhető. A tengelytáv és a csomagtér mérete viszont maradt a régi.


A marcona kinézet ellenére a Hyundai továbbra is elsőkerék-meghajtással kínálja az i20 Active modellt is, amelyhez a motorválasztékot is a korábban már megismert, bevált egységekből állították össze. Az 1,2-es benzineshez ötfokozatú, míg az 1,4 literes dízelmotorhoz hatfokozatú manuális váltók végáttételeit rövidebbre vették a mérnökök, amelynek köszönhetően nagyobb sebességnél javult az autó rugalmassága.


A felszereltség is nagyon hasonlít az alapváltozatokhoz, ám itt is történtek változtatások. Az i20 Active 16 collos alufelniken fut, amely mellett először jelent meg a LED nappali menetfény és a kanyarlámpa az i20 indiai kínálatában, a tetőre pedig egy konzolt is építettek. Belül automata klíma, narancs vagy kék utastér dekoráció, kulcsnélküli rendszer, telefonkihangosító és 1 GB tárkapacitású, nyolc hangszórós médiarendszer is helyet kapott. A kényelmi szolgáltatások mellett négy irányban állítható kormánykerék és első légzsákok gondoskodnak a biztonságról.    


„Az indiai piac iránti elkötelezettségünk megerősítéseként örömmel mutatjuk be az i20 Active modellt” – mondta B. S. Seo, a Hyundai Motor India Limited elnöke a jármű hivatalos bemutatásán. „Az i20 Active egy sportos stílusú jármű, szegmensében egyedülálló felszereltséggel. Az i20 Active a Hyundai Modern Prémium márkairányzatának egyik stílusteremtő modellje lesz, amely a márka további indiai növekedését szolgálja. Élvonalbeli innovációival és kimagasló kényelmével az új i20 Active vonzó lehet az indiai fiatalok számára.”


A benzinesként kétféle (Active és S), míg dízelként háromféle (Active, S és SX) felszereltséggel készülő Hyundai i20 Active alapváltozatának indulóára 638 586 rúpia (kb. 2,9 mFt), míg a legjobban felszerelt dízelért 889 427 rúpiát (kb. 4 mFt) kérnek az indiai Hyundai kereskedők.

Az új i20 modellváltozat egyelőre csak Indiában lesz elérhető, európai forgalmazásáról egyelőre nincs információ.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei