A Hyundai kihasználja a török vállalkozás-ösztönzőket


A Hyundai az első olyan termelő vállalat, mely kihasználja a török gazdaság élénkítését célzó ösztönző rendszert és 1,1 milliárd török líra befektetéssel 18 hónapon belül 100 ezerről 200 ezerre növeli helyi gyárának kapacitását.   

„Augusztus végéig a beruházás 20 százaléka már elkészül, így az import járműveink után nem kell adót fizetnünk a vámhatóság felé.” – mondta Ümit Karaarslan, a Hyundai Assan igazgatója. Hozzátette, mivel nem kell megfizetniük a 10 százalékos vámot, így a Hyundai Assan éves nyeresége 40 millió lírával növekszik.  

„A beruházás összhangban áll a török kormány ösztönző rendszerével, mely vámkedvezményt jelent abban az esetben, ha a helyi beruházás legalább 20 százaléka elkészül. Ezért augusztus végére elkészül az 1,1 milliárd lírás beruházás 20 százaléka, mellyel jogosultak leszünk a kedvezményekre.” – tette hozzá Karaarslan.


Karaarslan azt is elárulta, igaz ugyan, hogy az Európából importált Hyundai modellekre eddig sem fizettek vámot, ám az új ösztönző rendszer előnyei a Dél-Koreából importált Accent Blue változatnál jelentkezik majd, hiszen ennél a modellnél megszűnik a vámkötelezettség.  

A törökországi Izmitben működő autógyár 1,1 milliárd lírás beruházásával a koreai autógyártó növelni kívánja kisautóinak termelését, mely Karaarslan szerint 2013. végére a Hyundai kisautógyártásának központja lesz.

„A jelenlegi i10 modell utódját is az üzemben készítjük majd. nem döntöttük még el, hogy megtartjuk az i10 nevet, vagy esetleg új néven mutatkozik majd be a modell.” – mondta Karaarslan.

A beruházás további 2389 ember számára teremt munkalehetőséget az üzemben és környezetében.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei