Indiában hivatalosan is bemutatkozott az Elantra


Augusztus 13-án ünnepélyes keretek között bemutatták az Elantra indiai változatát, amely a világon elsőként dízelmotorral is kapható.

A Hyundai először az idén januárban megrendezett indiai Auto Expo kiállításon állította ki a többszörösen díjnyertes Elantra modelljét. A modell hatalmas sikert aratott a szalon látogatói és a potenciális vásárlók körében egyaránt, így a Hyundai az Elantra bevezetése mellett döntött.


A hivatalosan Elantra Fluidic névre keresztelt modell összesen hét változatban kapható Indiában, amelyek között három benzines, négy dízelvariáns kapott helyet.  


Az indiai gyártású Elantra két motorváltozatban kapható: egy 1797 köbcentis, hengerenkénti befecskendezéses benzinmotorral, amelynek teljesítménye 150 lóerő, forgatónyomatéka pedig 166 Nm. Ennél sokkal érdekesebb a dízelváltozat, mivel ezt jelenleg kizárólag az indiai összeszerelésű Elantra modell kapja meg. Ez a CRDi egység megegyezik az új i30-ban is szolgáló 1582 köbcentis, 128 lóerős erőforrással, amelynek maximális nyomatéka 261 Nm. Mindkét motorhoz alapfelszereltségként hatfokozatú manuális váltó jár, az Elantra csúcsváltozataihoz pedig szintén hatfokozatú automata váltó is rendelhető.  


A modell belső kiképzése megegyezik a nemzetközi piacon kapható kivitelekkel, így a műszeregység kék fényben tündököl, a középkonzolon integrált, kihangosítóval ellátott rádiórendszer, tempomat kapott helyet, de megjelent a kínálatban a tolatókamera, a visszagurulás-gátló is. A Hyundai nem engedett a biztonságból sem, hiszen ezen a fejlődő piacon is széria a hat légzsák, ABS, ESP, illetve a kipörgésgátló is.   


Az új Elantra Fluidic modellnek olyan konkurensekkel kell felvennie a versenyt, mint a Toyota Corolla Altis, Honda Civic, Skoda Laura, Chevrolet Cruze, vagy épp a Renault Fluence. A modell indulóára átszámítva 3 millió forint, a dízelváltozat ára alig több, 3,1 millió Ft, míg a legdrágább dízel is mindössze 3,8 millió forintnak megfelelő rúpiáért megvásárolható.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei