Ármérséklés ellenére sem keresik a Hyundai hibridjeit


A továbbra is lagymatag érdeklődésnek köszönhetően a Hyundai Motor Avante és Sonata hibrid eladásai Dél-Koreában nem igazán emelkednek.  

Májusban az Avante hibrid iránti érdeklődés az árcsökkentés ellenére csökkent, így csak 118 autót értékesítettek, míg 2011. során a havi átlag 175 darab volt. A Sonata Hybrid változatból szintén kevesebb fogyott, a tavalyi 1027 darabos havi átlag helyett májusban csupán 969.

Habár az év eleje óta a vállalat aktívan népszerűsíti hibrid modelljeit, a környezetbarát modellek értékesítési aránya csupán 10 százalékos az azonos modellek hagyományos hajtóanyaggal működő változataihoz képest.  

Amíg a vásárlók a hibrid autókkal kapcsolatban kivárásra játszanak, addig a Hyundai Motor februárban a hibrid változatok árainak csökkentésével kívánta serkenteni az eladásokat. Ennek ellenére a modellek népszerűsége nem nőtt az utóbbi hónapokban sem.


A Hyundai Motor Group leányvállalata, a Kia Motors Forte hibridje szintén nem örvend nagy népszerűségnek. A környezetbarát négyajtós modellből 77 darabot adtak el májusban, míg tavaly a havi átlag 128 volt.

A Hyundai Motor szóvivője szerint a népszerűtlenség mögött a vásárlók akkumulátoroktól és megbízhatatlanságtól való félelme állhat. Kihangsúlyozta viszont, hogy az autóiparban felhasznált akkuk élettartama 10 évnél is hosszabb lehet, továbbá: „A gazdaságos járművek kereslete továbbra is emelkedni látszik a magas olajárak és környezetbarát modellek iránti érdeklődés miatt.”

Eközben a Toyota Motor olcsóbb hibridjeit agresszív marketinggel népszerűsíti Koreában. A japán rivális 6,3 millió Ft-nak megfelelő összegű won áron mutatta be a Prius E változatot a helyi piacon, miközben a „hagyományos” Prius ára 7,6 millió Ft.  

A Toyota Motor Korea januárban mutatta be új Camry hibridjét, ezt követően pedig februárban a Prius három változatát – Prius S, Prius M és Prius E néven.

Forrás: thejakartapost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei