Több, mint duplájára nőtt a Hyundai orosz üzemének termelése


A Hyundai Szentpéterváron található üzemében az év első félévében 112390 autó készült el, mely 2,3-szor több, mint a tavalyi 48000 darab.

Ezt az orosz Autostat hírügynökség hozta nyilvánosságra nemrég, hozzátéve, hogy ezen kibocsátásból mintegy 60 ezer a Hyundai Solaris típusból készült, míg további 50 ezer darab a testvérmodell Kia Rio termelése, melyet tavaly augusztustól gyártanak ugyanott.

A Hyundai Motor Manufacturing Russia az igen magas keresletnek köszönhetően 2011. augusztusától már három műszakban termeli az autókat, melynek alapján idén a cég több, mint 200 ezer autót kíván előállítani. A tervezett mennyiség fele Hyundai, fele Kia márkájú lesz.

A Hyundai orosz üzemét 2010. szeptember 21-én nyitották meg és a tömegtermelés 2011. január 17-én kezdődött meg előbb a Hyundai Solaris modell lépcsőshátú változatának előállításával, ehhez csatlakozott 2011. májusában az ötajtós változat. A termék iránti hatalmas orosz kereslet miatt a termelés fokozatos felfuttatásával beindították a második, majd a harmadik műszakot is. tavaly augusztustól a Kia Rio modellt is termelő üzem ezekkel a bővítésekkel ma már elérte a tervezett 150-200 ezer darabos éves kapacitást.

Forrás: news.drom.ru

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei