Nem kell a FIAT olasz gyára a Hyundainak


Mint tudjuk, nehéz idők járnak az európai autógyártókra. A FIAT pl. kénytelen volt nemrég bezárnia a Szicíliában található összeszerelő üzemét, melyet 17 autógyártónak – köztük a Hyundainak is – kínáltak fel.

„Nem tervezünk gyártóüzemet nyitni Olaszországban.” - mondta Mong-koo Chung elnök nemrég egy újságírói kérdésre. A Hyundai és Kia márkákat birtokló Hyundai Motor Group elnöke szerint jelenleg a meglévő gyáregységek termelési minőségére összpontosítanak, hogy teljes legyen a kontrolljuk a gyártás minősége felett.

Így Chung elnök visszautasította a FIAT elnöke, Sergio Marchionne által felkínált lehetőséget, hogy részt vegyen a szicíliai üzemért folytatott versenytárgyalásokon. Marchionne már régóta figyeli a Hyundai működését és le van nyűgözve a vállalat eredményességétől. A FIAT elnöke főképpen azt a stratégiát emelte ki, ahogyan az azonos platformokra épülő autókat különböző márkanéven dobják piacra az egyes kontinenseken.

A platformstratégia egyébként is komoly kérdés a Hyundai Groupnál, mely 2011-ben még 18, jelenleg már csak 15 platformot használ autóihoz, ám ennek számát rövidesen 12-re kívánják csökkenteni.

Forrás: ilsecoloxix.it

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei