Több kategóriában is kitüntették a Hyundait Ausztráliában


A Hyundai Motor Company Australia minden más autógyártónál több kategóriában is győzedelmeskedett idén az NRMA 2012. Járműüzemeltetési felmérésében.

A koreai autógyártó összesen négy modellje végzett az első helyen saját kategóriájában.

A hyundai Accent, i30cw, a Veloster, valamint a Santa Fe saját kategóriáinak leggazdaságosabban birtokolható és üzemeltethető járművei a felmérés szerint. Az érték és elérhetőség további elismerésére adhat okot a tény, hogy Ausztráliában a Hyundai modellpaletta 8 modellje a 20 ezer dollár alatti mezőnyben szerepel.


Az i30 előző generációja már harmadik éve az NRMA felmérés legjobbja lett a 30 ezer dolláros kisautók kategóriájában.

„Ebben az évben több, mint 1500 jármű költségeit vizsgáltuk meg, így a mostani az egyik legátfogóbb femérésünk.” – mondta David Carr, az NRMA kutatója. „A Hyundai igen jól szerepelt a 2012-es felmérés során.”  

A felmérésben az Ausztrál Statisztikai hivatal számításait vették alapul, melynek alapján egy autó bekerülési költségeit, valamint az 5 éves teljes üzemeltetési költségeit számították ki úgy, hogy azzal a tulajdonosa évente átlagosan 15 ezer kilométert tesz meg.


A kisebb méretű járművek kategóriájában a Hyundai i20, az Accent és az i30 modellek bekerültek a három legjobb közé. Emellett a Hyundai iMax (H-1) 2,4 automata a személyszállító kisbuszok között második helyre került.

„Az eredmények alapján kilenc Hyundai modell került a felmérés dobogós helyeire.” – mondta Nick Aravanis, a Hyundai Motor Australia vevőszolgálati igazgatója. „Az eredmények ismét bizonyították, hogy a Hyundai által gyártott modellek kimagaslóan gazdaságosak, melyhez 5 év kilométer-korlátozás nélküli garancia és elfogadható árú fenntartási költségek kapcsolódnak.” – tette hozzá.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei