A Hyundai a Moszkvai Autókiállításon


Az idei szalonra a Hyundai meglévő modellpalettája mellett elhozta Moszkvába a Santa Fe új generációját és bemutatták a golyóálló Equust is.

A Moszkvai Autszalonon tartotta premierjét a harmadik generációs Santa Fe generáció. Az autó teljes hossza 4690 mm, szélessége 1880 mm, míg magassága 1680 mm, a poggyásztér pedig alaphelyzetben 585 literes, ami 1680 literig növelhető a hátsó ülések ledöntésével. Oroszországban kapható lesz az azonos tengelytávval rendelkező, hétszemélyes kivitel is, amelybe a két pótülés helyszükséglete miatt „csak” 516 liternyi poggyász fér (ledöntött ülésekkel 1615 l).


Az autó felszereltsége tartalmazza a 17, 18, illetve 19 collos alufelniket, a panoráma napfénytetőt, a multimédiás navigációs rendszert, tolatókamerát, automata parkolórendszert, sávtartó asszisztenst, míg a biztonságról az hét légzsák mellett az ABS, kipörgésgátló, menetstabilizáló funkciókat is kezelő VSM rendszer gondoskodik.


Az Oroszországban 9 színárnyalatban még az idén piacra lépő Santa Fe mozgatásáról egy 2,4 literes, 175 lóerős benzines, illetve egy 2,2 literes 197 lóerős CRDi dízelmotor gondoskodhat, amelyekhez hatfokozatú manuális, vagy szintén hatfokozatú automata váltó rendelhető. A helyi piac sajátosságai szerint a modell kizárólag összkerék-meghajtással lesz kapható Oroszországban.

Az új Santa Fe árait egyelőre nem közölték, azt szeptember folyamán tudhatják meg az érdeklődők.


A szalon másik újdonságának, az Equus golyóálló „Security” változatának árát sem közölték az illetékesek. Az Equus hosszított változatára épülő biztonsági jármű 5,46 méter hosszú, súlya pedig az eredeti 2010 kg helyett immár eléri a 3840 kilogrammot. A Stoof International által átdolgozott autó normál hosszúságú változatából is terveznek hasonló páncélozott járművet bemutatni.


Az autó biztonsági rendszere teljesíti a VR7 szabványt, vagyis a karosszéria akár 15 kg TNT robbanóanyag erejének is képes ellenállni. Az ablaküvegek egy különleges „labirintuson” keresztül kapcsolódnak a karosszériához, így az utasok teljes biztonságban érezhetik magukat a lövedékektől. A további védelem részeként a „labirintusok” átszelik az ajtók réseit is.


A páncélozott Equus a Hyundai 5,0 literes Tau V8-as motorjával rendelkezik, amely 430 lóerős teljesítmény mellett 509 Nm maximális forgatónyomatékot termel. A motor erejét egy nyolcfokozatú automata váltómű juttatja a meghajtott hátsó kerekekhez. 


A további biztonsági felszereltség közé tartozik egy további akkumulátor, megerősített ajtózsanérok, a motor tűzvédelmi rendszere, a hidraulikus ablakmozgatók, a defekttűrő gumiabroncsok, a belső kommunikációs rendszer infravörös kamerával, műholdas nyomkövető, valamint a védett üzemanyagtank, amely önzáró rendszerével akadályozza meg az esetleges szivárgást. 

A Hyundai a szalonon természetesen kiállította már meglévő modellpalettáját is, így ott volt az i30, az i40 mellett a helyben gyártott Solaris modellt is, amelyek szintén sikeresek a hatalmas orosz piacon.

Forrás: auto.ruauto.bigmir.networldcarfans.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei