Koreában bemutatták az új Elantrát


Dél-Koreában nemrég ünnepélyes keretek között bemutatták a márka legsikeresebb Elantra modelljének 2013-as változatát.

A hazai piacon Avante néven forgalmazott modell története 1990-re nyúlik vissza, amikor a Pony mellé megérkezett a középkategóriás modell. Azóta már az ötödik generációnál tart az Avante, mely rengeteg elismerés mellett az Év Autója címet is megszerezte az Egyesült Államokban. Az elismerések mellett a gyártónak fontosabb a modell sikeressége, hiszen 2011-ben a modellből világviszonylatban több, mint egymillió darabot adtak el, a hazai piacon 13. éve veretlen, csak idén júliusban több, mint 64 ezer példány került a dél-koreai utakra.


A sikeres modellen a 2013-as modellévre kisebb külső, illetve belső átalakításokat végeztek csupán, ám emellett a modell biztonságosságát sem hagyták érintetlenül.

Kívülről új, 17 collos, Diamond Cut fantázianevű könnyűfém keréktárcsáiról, LED hátsó lámpatestjeiről ismerhető fel a modell, valamint megjelent a kínálatban egy új, barnás színárnyalat is. Az élesebb szeműek pedig új kiegészítőket is észrevehetnek a modell elején: a hátsó parkolóradar után már elöl is segíti a manőverezést a radaros eszköz, illetve aeroblade típusú ablaktörlők kerültek a szélvédőre.


Belül az Elantra immár nemcsak fűtött ülésekkel teszi kényelmesebbé első-hátsó utasainak kényelmét, hiszen az első ülésekhez immár szellőztetés is kérhető, a kormánykerék pedig mostantól fűthetővé vált.

Immár minden Dél-Koreában eladott új Elantrához jár a VDC elnevezésű járműstabilitás-kontroll berendezés, emellett megerősítették a hátsó középső utas biztonsági övének felfüggesztését is.

Mivel a hazai piacra Dél-Koreából érkeznek az Elantra modellek, ezért várhatóan a fenti változtatások egy része a hazai kínálatban is megjelenik majd.


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei