Eddig 2 milliárd dollár veszteség a sztrájkok miatt


A Hyundai Motor szakszervezete bejelentette, hogy a korábbi részleges után teljes munkabeszüntetésekre készül, amelyek miatt a koreai óriás már csaknem 2 milliárd dollár veszteséget szenvedett el.

A Hyundai Motor és a Kia Motors, amelyek együttesen a világ ötödik legnagyobb autógyártója, azért küzdenek, hogy sikerüljön megegyezésre jutniuk a magasabb bérekért és az éjszakai műszak leállításáért harcoló szakszervezetükkel.

Az eddigi munkabeszüntetések eredményeként a vállalatnál 109474 jármű nem készült el, amelynek értéke 1,85 milliárd dollárra tehető. A Hyundai 44 ezer főt számláló szakszervezete idén július 13. óta már tíz alkalommal hajtott végre 4 órás részleges munkabeszüntetést. A Kia dolgozók hasonló rendszerességgel akadályozták a gyártási folyamatot.

A Hyundai szerint az elhúzódó sztrájkhelyzet elsősorban az Egyesült Államokban éreztetheti hatását, hiszen ott jelenleg igen erős kereslet mutatkozik a Hyundai autói iránt,  éppen ezért a készletek rendkívül alacsony szinten vannak.


A Hyundai és Kia gépkocsik koreai exportja júliusban 23 százalékkal 120493 darabra esett vissza a júniusi 156200 darabról.

„A helyzet jelenleg még kezelhető, ám a sztrájkok elhúzódása súlyosbíthatja a készlethiányt az Egyesült Államok piacán.” – mondta egy magát megnevezni nem kívánó Hyundai képviselő az AFP-nek.

A sztrájkok előtt a Hyundai a tengerentúli piacok növekedésére számított, amely alapján a tavaly eladott 6,6 millió darabos eredményüket idén 7 millióra kívánták növelni. Amennyiben rövid időn belül nem sikerül megegyezniük szakszervezeteikkel, ezt az ambiciózus tervet az elhúzódó sztrájkhelyzet könnyen meghiúsíthatja.

Forrás: google.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését