Offenbachba költözik a Hyundai német központja


A Hyundai Motor Deutchland 130 alkalmazottjával együtt az eddigi heilbronni Neckarsulmban található központból 2013-tól a Hessen tartományhoz tartozó Offenbachba teszi át székhelyét, ahol a koreai autógyártó európai főhadiszállása is található.  

A Hyundai eddig Neckarsulmból intézte a marketing, értékesítés és vevőszolgálati tevékenységét. Az eddigi értesülések szerint a költözéssel nem szűnnek meg az eddigi munkahelyek, sőt, mivel a Hyundai továbbra is emelkedő pozícióban van, további munkalehetőségeket teremt a költözés. Az új központ továbbra is önálló marad, azt nem veszi irányítása alá az európai központ.

A Hyundai német központja eddig nem határozott arról, mennyit költ majd az offenbachi központ létrehozására, mivel annak részletei még kidolgozás alatt állnak, ám az máris biztos, hogy az európai központhoz egy újabb szárnyat csatolnak majd. Hat évvel ezelőtt a koreai vállalat mintegy 50 millió eurót fektetett be az offenbachi központ létrehozásába.


Offenbach mellett Rüsselsheimben is jelen van a koreai márka. Az Opel főhadiszállásaként is elhíresült helyen kereken 250 mérnök dolgozik a Hyundai és Kia jövőbeli európai modelljein.

A vállalat szóvivője szerint a költözés még inkább megerősíti a Hyundai erejét. Az európai központ, vele együtt a kutatási és fejlesztési részleghez való közelség megkönnyítheti a jövőben a stratégiai döntéseket.

A Hyundai Motor Company éppen húsz éve van jelen Németországban, idén év elejéig 65 százalékban az Emil Frey csoport volt a társaság fő tulajdonosa, most pedig már a koreai anyavállalat vette át a német vállalat teljes körű irányítását.

A Hyundai ma már az ötödik legnagyobb autógyártónak számít a világon, mely sikert elsősorban az exportpiacoknak köszönheti, ugyanis a Hyundai termelésének mintegy 80 százaléka Dél-Koreán kívül zajlik.

Forrás: fr-online.de

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei